Home » D:News » Când şi cum trebuie să ne spălăm pe mâini

Când şi cum trebuie să ne spălăm pe mâini

Când şi cum trebuie să ne spălăm pe mâini
Publicat: 11.02.2019
Spălatul pe mâni într-o manieră corespunzătoare este esenţial pentru sănătatea noastră, ajutându-ne să eliminăm microbii şi să ne menţinem sănătoşi. De asemenea, îi protejăm şi pe cei din jurul nostru.
Spălatul pe mâini cu apă şi săpun este de bază pentru o igienă corectă, ţinând astfel departe bolile care pot afecta atât persoanele sănătoase, cât şi pe cele cu un sistem imunitar slab. Printre acestea se pot număra infecţiile respiratorii, spre exemplu, pneumonia şi infecţiile gastrice care pot cauza diaree. Multe dintre acestea pot fi fatale, mai ales pentru copii şi bebeluşi, în condiţiile în care microbii pot fi transmişi fără să fii răcit.

Cum e bine să ne spălăm pe mâini?

Spălatul pe mâini cu apă şi săpun ajută astfel la reducerea bacteriilor spre deosebire de spălatul pe mâini doar cu apă. Nu este necesară spălarea zilnică cu un săpun antibacteria, dar un săpun obişnuit poate fi extrem de eficient.
 
Paşii pentru spălarea corectă a mâinilor:
 
  • Clăteşte mâinile sub apă, la o temperatură confortabilă – apa caldă nu este mai eficientă în uciderea germenilor faţă de apa rece.
  • Aplică săpunul. Poate fi o formulă lichidă, solidă, tip spumă sau hidratantă.
  • Spală bine mâinile timp de cel puţin 30 de secunde. Asigură-te că speli palmele, încheieturile, unghiile şi chiar spaţiile dintre degete.
  • Clăteşte şi usucă bine.
  • Pentru toaletele publice, foloseşte un şerveţel pentru a deschide uşa la ieşire.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase