Home » D:News » Procesul complicat pentru un zâmbet perfect: faţetele dentare

Procesul complicat pentru un zâmbet perfect: faţetele dentare

Procesul complicat pentru un zâmbet perfect: faţetele dentare
Publicat: 23.02.2019
În prezent, beneficiile stomatologiei digitale sunt atât pentru sănătate, cât şi pentru estetică. Inovaţiile din ultimii 20 de ani înseamnă tehnici şi tehnologie datorită cărora se realizează în prezent tratamente stomatologice rapide, fără durere, aproape non-invazive sau chiar non-invazive total la un raport preţ-calitate eficient.
Aceşti factori sunt valabili şi în cazul tratamentelor estetice dentare. Este important de punctat faptul că se poate vorbi despre estetica dentară doar în condiţiile în care pacientul are dinţi sănătoşi. Nu se aplică nicio procedură stomatologică dedicată esteticii pe dinţii cu probleme! Dacă totul este în regulă, se poate trece la etapa în care „se contruieşte” zâmbetul perfect.
 
Dr. Răzvan Boberis îl descrie ca fiind zâmbetul perfect aliniat, care are într-un raport de armonie buzele, gingiile şi dintii. Bineînţeles că şi culoarea este un aspect important. Acest raport se poate realiza cu ajutorul faţetelor dentare.

Tipuri de faţete dentare

Există două tipuri principale de faţete dentare: cele cu preparaţie şi cele fără preparaţie. „Faţetele fără preparaţie presupun ca dinţii proprii să nu se retuşeze aproape deloc. Acestea se lipesc peste smalţul dinţilor şi astfel structura proprie dentară nu este afectată. Sunt indicate când există dinţi mai mici decât trebuiau să fie, respectiv când avem microdonţie sau dinţii sunt cu spaţieri sau avem dinţi mici pe un maxilar osos mare, pe un os alveolar foarte proeminent”, explică specialistul. 
 
Totodată, la faţetele cu preparaţie se lucrează doar la nivel de smalţ şi astfel se evită afectarea intruzivă a propriilor dinţi. Nu este necesar să se scoată nervul dintelui, respectiv tratament de canal.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase