Home » D:News » Cinci lucruri de vizitat în însorita Provence din Franţa

Cinci lucruri de vizitat în însorita Provence din Franţa

Cinci lucruri de vizitat în însorita Provence din Franţa
Publicat: 21.04.2019
Una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă, regiunea Provence din Franţa arată farmecul vieţii. Cu dealurile liniştite, unde se aud greierii, câmpurile de lavandă, plantaţiile de măslini şi plajele spectaculoase, însorita Provence îşi încântă turiştii din ce în ce mai numeroşi.
Dacă plănuiţi o vacanţă în Provence iată ce nu trebuie să rataţi:

Oraşul Aix-en-Provence

În secolul al XVIII-lea se numea „micul Versailles”, datorită arhitecturii sale elegante. Conacele construite în stil clasic, fântânile arteziene spectaculoase şi casele renascentiste îi fac pe turişti să se îndrăgostească în mod iremediabil de acest oraş. Dacă aveţi o singură zi la Aix-en-Provence, plimbaţi-vă pe strada Mirabeau, faceţi o oprire culturală la Hôtel de Caumont sau la Muzeul Granet şi relaxaţi-vă la băile romane, scrie Mediafax.

Palatul Papilor din Avignon

Avignon se remarcă prin Palatul Papilor, construit în principal în timpul Papei Benedict al XII-lea şi al Papei Clement al VI-lea, fiind, în secolul al XIV-lea, capitala creştinismului apusean. Această clădire gotică imensă, cu turnurile sale puternice, găzduieşte în prezent săli de ceremonii şi de conferinţe, dar cafenele. Unele dintre aceste săli decorate cu fresce delicate în culori vibrante. În luna iulie, curtea de onoare se transformă într-o scenă de teatru în timpul Festivalului de la Avignon.

Satul Baux-de-Provence

Clasat printre cele mai frumoase sate din Franţa, această cetate construită pe platoul Baux este locuită încă din Evul Mediu. Astăzi, se poate vizita vechiul castel, biserica romană şi muzeul Yves Brayer.

Camargue

Camargue este un parc regional care se întinde în Delta Ronului şi îl puteţi descoperi fie mergând pe jos, cu bicicleta sau, mai inedit, pe cal. Peisajele sunt diferite şi spectaculoase, marcate de mlaştini de sare, pajişti inundate şi lagune unde puteţi observa de cai sălbatici şi păsări flamingo roz.

Cheile Verdon

Cheile Verdon reprezintă un canion provensal, care şi-a croit drum între departamentele Var şi Hautes-Alpes, este de o frumuseţe de nedescris. Apa are culoarea smaraldului, înconjurată de faleze abrupte, care devin domoale în apropierea locului în care Verdonul se varsă în Lacul Sainte-Croix. Este locul perfect pentru cei care iubesc sportul deoarece zona oferă numeroase posibilităţi de la drumeţii pe trasee marcate, până la sporturi acvatice.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase