Home » D:News » A fost identificat ultimul supravieţuitor al sclaviei. ”Ea reprezintă doar o singură voce, dar este reprezentativă pentru toţi cei care au fost uitaţi”

A fost identificat ultimul supravieţuitor al sclaviei. ”Ea reprezintă doar o singură voce, dar este reprezentativă pentru toţi cei care au fost uitaţi”

A fost identificat ultimul supravieţuitor al sclaviei. ”Ea reprezintă doar o singură voce, dar este reprezentativă pentru toţi cei care au fost uitaţi”
Publicat: 06.04.2019
Răpită din Africa de Vest de comercianţii de sclavi, Sally Smith a trăit până în 1937 în statul Alabama, rămânând pe plantaţia unde fusese înrobită chiar şi după ce fusese abolită legea sclaviei.

Ultimul supravieţuitor al comerţului cu sclavi, o femeie numită Sally Smith, a fost identificată de academiciana Hannah Durkin. Aceasta a făcut descoperirea în timp ce cerceta arhive şi înregistrări de recensământ.

Ultimul supravieţuitor cunoscut anterior acestei descoperiri a fost un fost sclav care a murit in 1935.

Dr. Durkin spune că pare aproape „şocant” că povestea este atât de aproape de zilele noastre.

Femeia, numită Sally Smith în SUA, dar iniţial numită Redoshi, a fost răpită de comercianţii de sclavi în 1860 dintr-un sat din Benin.

Academiciana aproximează că  femeia  avea 12 ani când a fost transportată pe una dintre ultimele nave de sclavi pentru a fi dusă pe continentul american, împreună cu mai mult de 100 de oameni – bărbaţi, femei şi copii.

Ea a fost cumpărată de un bancher din Alabama, proprietarul unei plantaţii, şi i s-a dat numele de Smith. Chiar dacă sclavia a fost abolită la cinci ani de la sosirea ei, Redoshi a continuat să lucreze pe acea plantaţie, împreună cu soţul ei, care fusese de asemenea răpit din Africa de Vest, şi fiica lor.

Cercetătorii spun că a rămas pe aceeaşi plantaţie pentru mai mult de 70 de ani de la sfârşitul sclaviei şi este ultima persoană cunoscută din generaţia care a fost luată cu forţa din Africa.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase