Home » D:News » Ţări UE propun, înaintea summitului din Sibiu, standarde mai stricte pentru protejarea mediului

Ţări UE propun, înaintea summitului din Sibiu, standarde mai stricte pentru protejarea mediului

Ţări UE propun, înaintea summitului din Sibiu, standarde mai stricte pentru protejarea mediului
Stratul de ozon este strâns legat și de temperatura din stratosferă. Un vortex polar recent a menținut acest strat al atmosferei Pământului extrem de rece, permițând formarea unor nori stratosferici polari, care se pot forma doar la temperaturi de sub -78 ° C. Acești nori de mare altitudine favorizează creșterea reacțiilor chimice care implică substanțele chimice produse de om care duc la slăbirea ozonului, diminuând astfel și mai mult stratul de ozon. Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a fost identificată în 1982 și atunci a început monitorizarea ei. În anul 1987, statele lumii au semnat Protocolul de la Montreal prin care îşi asumau reducerea cantităţii de substanțe care distrug stratul de ozon.
Publicat: 08.05.2019
Opt state membre ale Uniunii Europene au lansat, în perspectiva summitului informal al Consiliului European programat la Sibiu, o iniţiativă pentru introducerea unor standarde mai stricte în scopul protejării climei, afirmă surse politice, potrivit Mediafax.

Iniţiativa pentru contracararea încălzirii climei a fost lansată de Franţa, Belgia, Luxemburg, Olanda, Suedia, Danemarca, Portugalia şi Spania, afirmă oficiali citaţi de agenţia de presă DPA şi de postul austriac ORF.

Reprezentanţii celor opt ţări au elaborat un document care prevede că măsurile pentru contracararea încălzării climei reprezintă un „element central” al Agendei strategice a Uniunii Europene până în anul 2024. Documentul urmează să fie supus spre aprobare în cursul Summitului informal al Consiliului European programat joi la Sibiu.

Cele opt state cer ca Uniunea Europeană să fixeze obiectivul de a opri de tot emisiile poluante până cel târziu în 2050. Iniţiativa este susţinută şi de peste 200 de primari din oraşe europene.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase