Home » D:News » Muzeul Antipa oferă intrare gratuită pentru copii de 1 iunie şi o expoziţie de animale vii

Muzeul Antipa oferă intrare gratuită pentru copii de 1 iunie şi o expoziţie de animale vii

Muzeul Antipa oferă intrare gratuită pentru copii de 1 iunie şi o expoziţie de animale vii
Publicat: 30.05.2019
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" anunţă că va oferi intrare liberă celor mici sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, dar şi o expoziţie de animale vii, arată un comunicat de presă.

De 1 iunie, copiii sunt aşteptaţi să-şi petreacă ziua la Antipa, instituţia din Piaţa Victoriei anunţând o serie de activităţi distractive, conferinţe, ateliere de creaţie cu imaginaţie şi laboratoare de ştiinţă, precum şi o expoziţie cu animale vii, adusă la muzeu de Asociaţia „Pajura”.

„Cei mici vor putea admira cele mai spectaculoase rase de păsări şi exemplare de găini de rasă, porumbei aparţinând diferitelor rase şi varietăţi coloristice, fazani, papagali şi iepuri din cele mai frumoase rase europene, care vor popula curtea muzeului pentru două zile (1 şi 2 iunie 2019). Dolofani sau subţirei, blănoşi sau plini de pene, prietenii noştri necuvântători vă aşteaptă să îi admiraţi în căsuţele lor! Pe lângă Festivalul Animalelor, cei mici vor avea prilejul să participe la nenumarate ateliere desfăşurate atât în aer liber cât şi în sălile atelier ale muzeului, precum şi la o ediţie specială a întâlnirii cu temerarii exploratori Dodi şi Roni. De la distracţia în aer liber nu vor lipsi nici carismaticii actori Tony Dumitrescu (Dilu) şi Brînduşa Ionascu (Dila), care vor însufleţi petrecerea prin jocuri, concursuri şi multe alte surprize”, au promis organizatorii.

Programul special de 1 iunie cuprinde activităţi ca Festivalul Animalelor- Expoziţia de animale vii, organizată în colaborare cu Asociaţia „Pajura” (10.00 – 17.00), Conferinţa „Prietenii mei, animalele” – Întâlnire cu Dodi şi Roni (11.00 – 12.00), Ateliere de creaţie cu imaginaţie Holy Molly, un prilej de testare a îndemânării realizând felicitări prin tehnica quilling (10.15-11.15 şi 11.30-12.30) , Ateliere de Robotică şi Programare (10.15-11.15 şi 11.30-12.30), Atelierele „Provocarea Lego” – „Banda transportoare” (13.30-14.45 şi 15.00-16.15), Concurs de „Şah la Antipa” (13.30 – 15.00), iar de la 10.00 la 17.00) sunt programate jocuri interactive şi concursuri (desfăşurate în gradina din curtea muzeului, în condiţii meteo favorabile) cu actorii Dila şi Dilu.

De la ora 11.00, copiii sunt invitaţi la o nouă întâlnire cu Dodi şi Roni, care va avea loc în Sala Multimedia de la parterul Muzeului. „Temerarii exploratori vor fi însoţiţi de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului precum şi de câţiva invitaţi surpriză! În cadrul acestei întâlniri, Andreea le va vorbi micuţilor despre legătura care se creează între copii şi prietenii lor necuvîntători şi le va exemplifica acest lucru povestindu-le despre Bindi şi Tippi, două fetiţe care au iubit animalele şi au petrecut mult timp în compania lor. În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri şi ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori şi protagonişti. Actorii păpuşari Ana Crăciun-Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu şi Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspiraţi de momentele artistice şi vor dori să-şi facă acasă propriul teatru de umbre”, spun reprezentanţii muzeului.

Participarea copiilor la aceasta ediţia specială a întâlnirii cu Dodi şi Roni este gratuită.

Micuţii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani sunt aşteptaţi de la ora 10.15 la atelierele de creaţie cu imaginaţie Holy Molly, să creeze felicitări prin tehnica quilling. „Chiar dacă pleci la drum cu materiale puţine, dar cu sclipici din abundenţă… cu Holy Molly poţi face orice îţi propui! Tot ce-ţi trebuie e puţin entuziasm şi un dram de încredere! Din aţe, lipici, sclipici, nisip şi hârtie, precum şi cu ajutorul crenguţelor şi al frunzelor culese de prin grădini şi parcuri, vom inventa cele mai năstruşnice felicitări!”, se arată în comunicat.

Între orele 13.30-14.45 şi 15.00-16.15, copiii pasionaţi de Lego vor învăţa despre transmisie şi vor construi o bandă transportoare cu două nivele, iar cei pasionaţi de şah se vor putea înscrie la Competiţia de Şah la Antipa, un concurs cu premii, desfăşurat între orele 13.30 şi 15.00 în Sala Atelier de la etajul muzeului. De la 10.15 pasionaţii de Robotică vor învăţa să „programeze în culori!”.

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face pe adresa de e-mail [email protected].

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase