Home » D:News » Metoda şocantă pe care tot mai multe femei o folosesc pentru a-şi opri ciclurile menstruale. Avertismentul medicilor: Opriţi-vă, până nu e prea târziu!

Metoda şocantă pe care tot mai multe femei o folosesc pentru a-şi opri ciclurile menstruale. Avertismentul medicilor: Opriţi-vă, până nu e prea târziu!

Metoda şocantă pe care tot mai multe femei o folosesc pentru a-şi opri ciclurile menstruale. Avertismentul medicilor: Opriţi-vă, până nu e prea târziu!
Publicat: 15.06.2019
Tot mai multe femei folosesc aspiratorul pentru a opri mai devreme ciclurile menstruale, dar medicii condamnă această procedură şi spun că este periculoasă.

Tehnica poate duce la leziuni interne foarte grave. O asistentă medicală din SUA le-a avertizat pe femei, pe Twitter, „să nu mai folosească ţeava aspiratorului în interiorul vaginului, pentru a opri ciclurile menstruale”, scrie thesun.co.uk, citat de Gândul.

„O să aspiraţi mai mult decât sânge! Au existat două cazuri săptămâna asta, două femei au fost internate. Opriţi-vă!”

Există chiar şi forumuri dedicate „extracţiei menstruale”, un procedeu interzis cu desăvârşire de medici.

Cu ajutorul aspirării, femeile extrag conţinutul din uter. Această procedură se foloseşte şi pe piaţa neagră, dar şi în ţările în care avorturile sunt interzise.

Prima care a folosit metoda controversată a fost Lorraine Rothman, care a adaptat metoda de pe piaţa avorturilor clandestine pentru a scăpa de sângele menstrual.

Practica nu presupune utilizarea unui aspirator propriu-zis, ci a dispozitivului Del-Em, compus din mai multe tuburi, o pompă şi un recipient.

Invenţia este folosită pentru a crea un vid, dar femeile riscă să fie spitalizate, din cauza rănilor la organele genitale.

Ca şi avorturile făcute „la domiciliu”, care au ucis milioane de femei, doctorii au avertizat că aspirarea vaginului în timpul menstruaţiei reprezintă o decizie proastă.

Dincolo de elementele psihologice, femeile riscă infecţii sau să-şi distrugă uterul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase