Home » D:News » Amendă record pentru Volkswagen în scandalul emisiilor poluante

Amendă record pentru Volkswagen în scandalul emisiilor poluante

Amendă record pentru Volkswagen în scandalul emisiilor poluante
Publicat: 20.12.2019
Volkswagen (VW) a primit o amendă record din partea autorităţii de protecţie a consumtorilor din Australia, de 86 de milioane de dolari (125 de milioane de dolari australieni) în urma scandalului global al emisiilor, informează BBC.

Aceasta este cea mai amare amendă acordată de o instanţă pentru încălcarea drepturilor consumatorilor din Australia.

VW face faţă unui val de penalităţi, din 2015, când s-a declanşat scandalul emisiilor, potrivit Mediafax.

Autorităţile de reglementare australiene investighează şi împrumuturile acordate consumatorilor de către companie. The Australian Securities and Investments Commission (ASIC) a susţinut, în cadrul unei instanţe, că VW nu a reuşit să efectueze verificări corespunzătoare asupra cheltuielilor debitorilor sau să stabilească dacă împrumuturile erau improprii pentru aceştia. Afirmaţiile se referă la 49.380 de împrumuturi de consum, acordate între 2013 şi 2016.

Amenda legată de scandalul privind emisiile a venit de la Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), care a declarat că VW a recunoscut că nu a dezvăluit existenţa programului software care modifica testelor de emisii pentru 57.000 de vehicule importate în Australia între 2011 şi 2015.

VW a admis că 11 milioane de autoturisme vândute în întreaga lume au un software care a redus valorile emisiilor la teste.

La nivel global, VW a fost obligată să plătească peste 33 miliarde de dolari reprezentând amenzi, cheltuieli de rechemare şi despăgubiri civile.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase