Home » D:News » ”Corupţie la nivel înalt: Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, un documentar de excepţie difuzat în premieră în România

”Corupţie la nivel înalt: Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, un documentar de excepţie difuzat în premieră în România

”Corupţie la nivel înalt: Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, un documentar de excepţie difuzat în premieră în România
Ritmul transmiterii coronavirusului în Europa este "alarmant", consideră Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Publicat: 07.05.2020
B1 TV difuzează în premieră în România, vineri, de la ora 22.00, documentarul "Corupţie la nivel înalt: Organizaţia Mondială A Sănătăţii", în care este sunt prezentate opacitatea instituţiei şi jocurile de interese făcute la cel mai înalt nivel.

Documentarul este o anchetă amplă care urmăreşte corupţia din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, opacitatea instituţiei, dar şi jocurile de interese făcute la cel mai înalt nivel.

Sănătatea a miliarde de oameni este controlată de către această organizaţie fondată în anul 1948. Orice problemă care apare în cadrul OMS, fie că vorbim despre corupţie, comunicare defectuoasă sau incompetenţă, poate avea consecinţe dramatice pentru omenire. Scandalurile şi acuzaţiile apărute recent în jurul OMS, cu privire la COVID-19, sunt o dovadă în plus a acestui lucru.

În cadrul acestui documentar apar importanţi reprezentanţi ai OMS (inclusiv Margaret Chan, fostul director al OMS), experţi epidemiologi din întreaga lume, dar şi oficiali guvernamentali (precum Barack Obama, Angela Merkel, Naoto Kan, fost premier al Japoniei, Hermann Grohe, fost ministru al Sănătăţii din Germania), personalităţi (Bill Gates).

Pandemiile, problema radiaţiilor, dar şi interesele producătorilor de tutun sunt printre subiectele abordate în acest film. De asemenea, documentarul scoate la suprafaţă practicile ascunse din cadrul OMS.

OMS a fost acuzată că nu a intervenit la timp pentru blocarea transformării epidemiei de COVID-19 din China într-o pandemie pentru a nu deranja regimul de la Beijing. La rândul ei China a fost în centrul controverselor legate de lipsa de transparenţă şi de comunicarea întârziată a informaţiilor despre evoluţia cazurilor de COVID-19.

OMS nu şi-a desfăşurat propria anchetă cu privire la coronavirus sau la ce se întâmpla in Wuhan pe toată durata lunii ianuarie şi s-a bazat exclusiv pe informaţiile oferite de autorităţile chineze.  De asemenea, OMS nu a avut în niciun moment un ton critic la adresa Beijingului pentru faptul că nu a permis investigatori internaţionali. Şi nu a pus, în niciun moment, sub semnul întrebării acurateţea informaţiilor raportate de China şi nici comportamentul netransparent al acesteia.

În acest context, Donald Trump, preşedintele SUA, a oprit finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din cauza manierei în care a gestionat criza provocată de coronavirus, şi a reacţionat virulent la criticile faţă de răspunsul administraţiei sale la pandemia de COVID-19.

China, în schimb, a suplimentat finanţarea acordată OMS.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase