Home » D:News » O maimuță a furat mostre de sânge de la pacienți infectați cu COVID-19

O maimuță a furat mostre de sânge de la pacienți infectați cu COVID-19

O maimuță a furat mostre de sânge de la pacienți infectați cu COVID-19
Sursa foto: Youtube ANI News
Publicat: 02.06.2020

O maimuță a atacat un tehnician de laborator aflat la campusul unei școli medicale din India, iar apoi a fugit cu mostrele de sânge de la trei pacienți infectați cu COVID-19.

Galerie Foto!

Între timp, tehnicianul păgubit a înregistrat incidentul cu telefonul mobil. După ce a furat mostrele de sânge și alte obiecte medicale, maimuța s-a urcat într-un copac din apropiere. Animalul poate fi văzut în timp ce mușcă niște mănuși chirugicale.

Incidentul a avut loc la Colegiul Medical Memorial Lala Lajpat Rai al guvernului, în Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei. Autoritățile au oferit primele detalii despre caz luni, 29 mai.

Maimuța a furat mostrele de sânge de la trei pacienți infectați cu COVID-19

Locuitorii din zonă sunt îngrijorați că incidentul va crește riscul răspândirii COVID-19, mai întâi la alte maimuțe, iar apoi la oameni. Până acum, peste 7.100 de cazuri de SARS-CoV-2 au fost confirmate în Uttar Pradesh.

Într-adevăr, dovezile sugerează că oamenii pot infecta alte animale cu noul coronavirus. În aprilie, cinci tigri și trei lei de la grădina zoologică din Bronx, New York, au fost confirmați cu SARS-Cov-2. Animalele au fost infectate de un angajat asimptomatic. Mai mult, două pisici și un câine din SUA, animale de companie, au fost confirmate cu noul coronavirus. Animalele ar fi contractat virusul de la oameni.

Cu toate acestea, maimuța a furat mostrele de sânge, dar nu și probele prelevate de pe limba sau din gâtul pacienților infectați, a transmis directorul colegiului, dr. S.K. Garg.

„Acestea erau mostre de sânge luate de la pacienții cu noul coronavirus pe timpul tratamentelor de rutină”, a declarat Garg. Medicul a mai adăugat că nu există dovezi care atestă că maimuțele sau orice alte animale se pot infecta cu noul coronavirus în urma contactului cu sânge de la oameni infectați.

În schimb, noul coronavirus se răspândește prin picături respiratorii și posibil prin aerosoli care conțin particule virale, informează Live Science.

În urma incidentului a fost deschisă o anchetă. Autoritățile i-au solicitat tehnicianului să explice cum de a fost „doborât” de o simplă maimuță și de ce a filmat incidentul, în loc să anunțe imediat oficialii spitalului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Teste pe oameni cu al zecelea vaccin împotriva COVID-19

Un tratament împotriva COVID-19, dezvoltat în Israel, eficient 100% în cazul unor pacienţi aflaţi în stare gravă

Cercetători: Oamenii, singura specie vinovată pentru pandemia de coronavirus COVID-19

Testele pozitive la pacienţii declaraţi vindecaţi de COVID-19 nu înseamnă reinfectarea lor – OMS

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase