Home » D:News » Un proiect de lege privind implantarea de microcipuri tocmai a fost elaborat într-un stat american

Un proiect de lege privind implantarea de microcipuri tocmai a fost elaborat într-un stat american

Un proiect de lege privind implantarea de microcipuri tocmai a fost elaborat într-un stat american
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 01.07.2020

Legislatorii din statul american Michigan tocmai au elaborat un proiect de lege prin care angajatorilor le-ar fi interzis să le implanteze angajaților microcipuri. Acest lucru ar fi permis doar dacă angajații s-ar oferi de bună voie.

În ultimii ani, tot mai multe companii au cochetat cu ideea de a le implanta angajaților sub piele cipuri RFID. Companiile apără conceptul și susțin că ar fi o modalitate de a măsura productivitatea, însă măsura ar aduce cu sine numeroase încălcări ale dreptului la viață privată. Dacă proiectul de lege va trece în Michigan, cipurile ar putea fi implantate doar dacă angajații s-ar oferi de bună voie.

Există nenumărate teorii ale conspirației care susțin că guvernele încearcă să implanteze cipuri pentru a monitoriza populațiile. Totuși, acest proiect de lege arată că politicienii intervin intens pentru a se asigura că sectorul privat respectă viața privată a angajaților.

Proiect de lege privind implantarea de microcipuri în statul american Michigan

„Având în vedere modul în care tehnologia a evoluat de-a lungul anilor, este important ca angajatorii din Michigan să pună în balanță interesele companiei cu așteptările angajaților de a li se respecta viața privată”, a declarat Bronna Kahle, unul dintre politicienii care au insistat asupra proiectului de lege.

Deocamdată, astfel de implanturi nu sunt o problemă majoră pentru statul american, a mai adăugat Kahle. Însă, astfel de protecții trebuie puse în aplicare înainte ca microcipurile să devină o problemă reală.

„Cererea pentru astfel de dispozitive minuscule este tot mai mare, însă la fel și dorința angajaților de a li se respecta intimitatea”, a mai menționat Kahle, potrivit Futurism.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Implantul de microcip ar putea deveni noua tendinţă în Europa. Ţara care a dat deja startul

Cum arată un microcip văzut la microscop? VIDEO surprinzător

Într-o ţară europeană, oameni au început să-şi implanteze microcipuri sub piele

Viitorul este aici! Cercetătorii au inventat un cip care poate fi implantat în creier

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase