Home » Istorie » Stalin şi Putin s-au căsătorit în aceeași zi

Stalin şi Putin s-au căsătorit în aceeași zi

Publicat: 28.07.2020

Stalin şi Putin şi-au oficiat primele căsătorii în aceeaşi zi, în 28 iulie. În 1906, Iosif Djugaşvili, viitorul dictator sovietic Stalin, s-a căsătorit cu Ekaterina Svanidze, iar în 1983, Vladimir Putin, viitorul preşedinte al Federaţiei Ruse, şi-a oficiat căsătoria cu Lyudmila Shkrebneva.

GALERIE FOTO

Fostul dictator sovietic Stalin şi actualul preşedinte rus Vladimir Putin şi-au oficiat primele căsătorii pe 28 iunie. Iosif Stalin se căsătorea cu Ekaterina Svanidze, în 1906, iar Putin cu Lyudmila Shkrebneva, în 1983.

Soţia lui Stalin era o fată simplă dintr-un sătuc apropiat de Tbilisi. Katya, aşa cum o numea Stalin, a reuşit să-i nască un copil, dar a decedat de tuberculoză în 1907. Pierderea primei soţii l-a afectat pe Stalin. La înmormântare el le-ar fi spus prietenilor „A murit, şi odată cu ea au murit şi ultimele mele sentimente calde pentru oameni”.

Putin, căsătorit 30 de ani cu Lyudmila

Căsătoria lui Vladimir Putin cu Lyudmila Putin a durat 30 de ani. Aceasta a plâns toată noaptea atunci când a aflat că Putin va deveni preşedinte.

Pe toată perioada preşedinţiei lui Putin, ea a stat departe de marea politică. Doar când o cerea protocolul, era alături de Putin.

Din 2008 până în 2013 a apărut foarte rar în public, iar apoi au anunţat că s-au separat.

„Viaţa dictatorilor care au făcut istorie, extrem de intensă, precum şi evenimentele sociale şi deciziile foarte crude pe care au trebuit să le ia s-au reflectat şi în relaţiile intime ale acestora. Femeia a fost un instrument de plăcere, o modalitate de a-şi dovedi masculinitatea şi bărbăţia. În niciun caz n-a fost vorba de relaţii bazate pe încredere”, a spus psihologul Keren Rosner, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase