Home » Istorie » O diademă de aur descoperită într-un sarcofag roman din Izmir

O diademă de aur descoperită într-un sarcofag roman din Izmir

O diademă de aur descoperită într-un sarcofag roman din Izmir
Artefactul a fost descoperit în timpul unor lucrări de construcție care au avut loc în Izmir.
Publicat: 02.08.2020

Artefactul a fost descoperit în timpul unor lucrări de construcție care au avut loc în Izmir.

Ministerul Culturii și Turismului din Turcia a anunțat faptul că în timpul unor lucrări de construcție care au avut loc în Izmir a fost descoperit un sarcofag roman. Printre artefactele găsite în interiorul acestuia se numără și o diademă din aur, notează The History Blog.

Autoritățile au declarat faptul că diadema a fost recuperată și urmează să fie supusă studiilor și lucrărilor de conservare. În ceea ce privește sarcofagul, acesta urmează să fie excavat în continuare.

Arheologii sunt de părere că diadema datează din secolul al II-lea al erei noastre, de și nu a fost datată cu carbon-14. De asemenea, oamenii de știință sunt de părere că artefactul a aparținut unei persoane din elita orașului.

Una dintre cele mai vechi așezări de la Marea Mediterană

Prima așezare în Golful Izmirului a apărut în perioada neolitică, istoricii explicând faptul că aceasta ar putea fi una dintre cele mai vechi orașe din jurul Mării Mediterane. Smirna, numele antic al Izmirului, a fost fondat de către greci, dar  a atins cel mai înalt grad de prosperitate în cel de al doilea secol al erei noastre, atunci când se afla sub stăpânire romană.

Istoricii explică faptul că Smirna a fost fondată în jurl anului 1000 înaintea erei noastre, urmând ca în jurul secolul VII să devină un oraș construit după un plan. Orașul a fost distrus în anul 545 de către Cirus al II-lea cel Mare, rege al Persiei și refondat în anul 333 de către Alexandrul cel Mare.

Orașul Smirna este absorbit în provincia romană Asia Minor în primul secol al erei noastre, fiind vizitat de către doi împărați: Hadrian și Marc Aureliu, cel din urmă recostruindu-l după un cutremur. Majoritatea structurilor romane care au supraviețuit în timp fac parte din planurile de reconstrucție ale celui de-al doilea împărat.

Citește și:

Ferma unui bogătaş din Epoca Romană, descoperită de arheologi la Alba Iulia. Ce au găsit în vila antică

Arheologii au descoperit o monedă romană foarte rară a unui împărat roman uzurpator

O comoară romană unică a fost descoperită de arheologi în nordul Italiei

DESCOPERIRE de proporţii a arheologilor români despre o importantă aşezare daco-romană

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase