Home » D:News » Aleksei Navalnîi susține că au fost găsite urme de Noviciok în corpul său

Aleksei Navalnîi susține că au fost găsite urme de Noviciok în corpul său

Publicat: 22.09.2020

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, transferat într-un spital din Germania după ce ar fi fost otrăvit în Rusia, susţine că în corpul său au fost găsite urme ale substanţei neurotoxice Noviciok.

„Înainte de a primi permisiunea de a fi transportat în Germania, mi-au luat toate hainele şi m-au trimis gol. Ţinând cont de faptul că în corpul meu a fost găsit Noviciok şi că este foarte probabilă o metodă de infectare prin contact, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă”, a declarat Aleksei Navalnîi, conform cotidianului Le Figaro.

„Hainele mele să fie ambalate cu grijă şi să îmi fie returnate”

„Cer ca hainele mele să fie ambalate cu grijă într-o pungă de plastic şi să îmi fie returnate”, a adăugat liderul opoziţiei ruse.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport din Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania, scrie Mediafax.

Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase