Home » D:News » Studiu: Suntem mai eficienți acasă, dar lucrăm mai mult. Cum să ne organizăm timpul mai bine

Studiu: Suntem mai eficienți acasă, dar lucrăm mai mult. Cum să ne organizăm timpul mai bine

Studiu: Suntem mai eficienți acasă, dar lucrăm mai mult. Cum să ne organizăm timpul mai bine
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 24.11.2020

Cele mai multe persoane lucrează de acasă în această perioadă de pandemie, iar momentul întoarcerii la birou este incert, așa că e important să creăm cel mai bun mediu de lucru pentru a rămâne sănătoși fizic și mintal. Un studiu arată că acasă suntem eficienți, dar munci mai mult.

Un studiu pe tema telemuncii realizat pentru LG Electronics în Romania de Reveal Marketing Research a arătat care sunt provocările și avantajele percepute de românii care lucrează de acasă în contextul actual, iar LG oferă sfaturi utile pentru creșterea confortului și eficienței, care pot ajuta persoanele care lucrează mai bine de acasă.

În ceea ce privește avantajele resimțite când vine vorba de telemuncă, 48% dintre angajați apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, 45% dintre ei se bucură de programul de lucru mai flexibil, iar 42% indică drept avantaj major faptul că pot petrece mai mult timp cu familia.

Îngrijirea sănătății fizice și psihice este esențială

Cu toate acestea, un sfert dintre români simt că nu au intimitate atunci când lucrează, iar 26% dintre ei spun că starea lor emoțională s-a înrăutățit.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția încă din prima jumătate a anului asupra faptului că îngrijirea sănătății fizice și psihice este esențială. Este important entru cel care lucrează de acasă să se ridice și să se miște puțin la fiecare jumătate de oră sau oră, să facă gimnastică și să ia pauze scurte de la ecrane, pentru sănătatea vederii.

Studiul arată că deși 79% dintre români consideră că sunt la fel de eficienți sau mai eficienți decât atunci când lucrau de la birou, 44% dintre respondenți au declarat că muncesc mai multe ore zilnic. Sfatul pentru ei este ca dacă sunt foarte prinși în muncă, să seteze alarme pe telefon pentru a-și reaminti periodic să se miște și să se hidrateze.

Aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea

Cu toate că pentru aproape jumătate dintre respondenți telemunca oferă confort din anumite puncte de vedere, 56% dintre participanții la studiu au indicat faptul că nu lucrează într-un mediu potrivit, nu au un birou sau un scaun confortabil, iar 36% dintre ei consideră că un monitor mai mare le-ar oferi o experiență de muncă îmbunătățită.

Conform studiului Reveal Marketing Research, aproape jumătate dintre români aleg să lucreze de pe canapea sau la masa din bucătărie. O poziție incorectă în fața laptopului poate fi o povară mare pentru corpul nostru – deși cei mai mulți dintre noi sunt conștienți de acest lucru, tindem să uităm atunci când lucrăm din confortul casei noastre și cedăm tentației de a lucra de pe canapea, potrivit Mediafax.

Cea mai „neinspirată” soluție pentru munca de acasă

Locul unde aleg să lucreze și postura corporală pe care angajații o adoptă sunt extrem de importante.

Cea mai „neinspirată” soluție este ca angajatul care lucrează de acasă să se așeze pe canapea cu laptopul în brațe.

Faptul că petrecem considerabil mai mult timp decât înaintea pandemiei în casă poate avea o serie de efecte psihologice negative. Jocurile video pot oferi o experiență comună reală, iar experții spun că poate fi și un instrument bun pentru minimizarea stărilor emoționale negative cauzate de izolare, confirmarea venind din partea celor 86% dintre participanții la studiu, care au spus că gaming-ul îi ajută să se relaxeze în această perioadă.

O modalitate rapidă și ușor accesibilă de a te conecta cu o comunitate

Gaming-ul oferă o modalitate rapidă și ușor accesibilă de a te conecta cu o comunitate și de a ne exercita spiritul competitiv. Prin intermediul jocurilor online putem rămâne în legătură cu prietenii, persoanele dragi și chiar să ne facem cunoștințe noi – pe unu din patru respondenți gaming-ul l-a ajutat să mențină legătura cu prietenii în perioada pandemiei.

Pentru a se bucura de lumea gaming-ului, e nevoie doar de un calculator de nivel mediu, un mouse pad, o tastatură, o pereche de căști cu microfon și o conexiune stabilă la internet.

Studiul a fost realizat în octombrie 2020, pe un eșantion de 600 de persoane cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban mare, care lucrează parțial sau integral de acasă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase