Home » D:News » Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 Max, unele sunt menținute la sol

Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 Max, unele sunt menținute la sol

Noi probleme pentru avioanele Boeing 737 Max, unele sunt menținute la sol
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 12.04.2021

Boeing a anunțat o nouă problemă pentru avioanele 737 Max – de data aceasta, problema este legată de sistemul electric, anunță CNN.

„Boeing a emis o recomandare către 16 clienți pentru a aborda o posibilă problemă electrică într-un grup specific de avioane 737 Max, înainte de operațiuni ulterioare”, a spus compania.

Compania a declarat că lucrează cu Administrația Federală a Aviației din SUA pentru a soluționa problema.

Toate avioanele 737 Max au fost oprite de la zbor timp de 20 de luni în întreaga lume, din martie 2019 până în noiembrie 2020, în urma a două accidente mortale în care au pierit 346 de persoane.

Alte țări nu au permis reluarea zborurilor

Deși FAA a aprobat remedierile pe care Boeing le-a făcut sistemului de siguranță care s-ar fi făcut vinovat pentru accidente, alte câteva țări, inclusiv China, nu au permis încă reluarea zborurilor. Decizia a costat Boeing mai mult de 20 de miliarde de dolari.

Boeing (BA) nu a identificat ce companii aeriene sunt afectate de această alertă sau câte dintre avioane sunt afectate de problemă.

Multe companii aeriene care dețin avioanele au dorit să le readucă în serviciu, în ciuda faptului că activitateea le este afectată de pandemia Covid-19. Avioanele sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și au costuri de întreținere mai mici decât versiunile anterioare ale modelului 737.

După un an cu o cerere foarte slabă pentru călătorii aeriene, traficul aerian a crescut în ultimele luni, în special în Statele Unite.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase