Home » D:News » Ce fac unii din plictiseală? Un piteștean și-a scrijelit numele pe zidurile Cetății Sarmizegetusa

Ce fac unii din plictiseală? Un piteștean și-a scrijelit numele pe zidurile Cetății Sarmizegetusa

Ce fac unii din plictiseală? Un piteștean și-a scrijelit numele pe zidurile Cetății Sarmizegetusa
Foto: Profimedia
Publicat: 11.08.2022

Un piteștean s-a ales cu dosar penal după ce și-a scrijelit numele pe două ziduri ale Cetății Sarmizegetusa, din plictiseală.

Jandarmii hunedoreni au fost sesizați că un bărbat și-a scris numele pe unul dintre blocurile de piatră aparținând zidului vechi al cetății Sarmisegetusa. Patrula de jandarmi și arheologul cetății au sesizat că pe o piatră din zidul acesteia erau scrijelite mai multe nume.

„Bărbatul, fiind întrebat cu privire la motivul pentru care a distrus monumentul istoric, le-a spus colegilor faptul că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o din plictiseală”, arată jandarmii din Hunedoara.

De ce și-a scrijelit cetățeanul numele pe zidurile Cetății Sarmizegetusa?

Aceștia au sesizat Poliția Orăștie, care a stabilit că un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Piteşti, judeţul Argeş, în timp ce vizita cetatea Sarmisegetusa Regia, în calitate de turist, a scrijelit „prin frecare cu un obiect dur-ascuțit” diferite înscrisuri pe două blocuri de piatră care fac parte din monumentul istoric.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru distrugere, anunță IPJ Hunedoara.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase