Home » D:News » Capitala Indiei, acoperită de smog. Guvernul a interzis construcțiile private

Capitala Indiei, acoperită de smog. Guvernul a interzis construcțiile private

Capitala Indiei, acoperită de smog. Guvernul a interzis construcțiile private
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.12.2022

Capitala Indiei, New Delhi, a fost acoperită de smog luni dimineața. Vremea rece a amplificat fenomenul, iar guvernul a interzis lucrările private în construcții atât în oraș și în jurul acestuia pentru a încerca să limiteze praful și emisiile.

Locuitorii din New Delhi și din suburbiile sale respiră un aer de proastă calitate în fiecare iarnă. Asta deoarece aerul mai rece și mai greu reține praful din construcții, emisiile autovehiculelor și fumul provenit din arderea miriștilor din statele vecine.

Indicele de calitate a aerului în mai multe părți ale orașului a fost luni între 350 și 400, ceea ce înseamnă „foarte slab”, potrivit Consiliului Central de Control al Poluării.

Smogul învăluie capitala Indiei

Guvernul a interzis duminică toate lucrările în construcții în oraș și în zonele învecinate. De asemenea, autoritățile au pulverizat apă în unele cartiere pentru a încerca să limpezească aerul.

Guvernul a anunțat săptămâna trecută că va interzice autoturismele diesel în capitala Indiei. Din 2027 pe străzi vor fi acceptate doar taxiurile cu trei roți alimentate cu gaz natural sau electricitate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase