Prima pagină D:News

“Raza Solară a Morţii” arde aproape totul în cale! (Foto/Video)

Redactia Descopera.ro | 01.31.2011 | ● Vizualizări: 2098
“Raza Solară a Morţii” arde aproape totul în cale! (Foto/Video)     raza solara a mortii, inventie neobisnuita, laser, energie solara distructiva, videoclip, film, imagini youtube + zoom
Galerie foto (6)

O antenă parabolică TV a cărei suprafaţă a fost acoperită cu 5.800 de mici oglinzi poate lansa o “rază a morţii” capabilă să încingă obiectele cu o putere de până la cinci mii de ori mai mare decât cea exercitată de Soare la nivelul solului terestru.

Invenţia se află sub paternitatea lui Eric Jacqmain, un tânăr în vârstă de 19 ani din Indiana, SUA. Din videoclipul postat chiar de inventator pe Internet, se poate observa cum "raza morţii" generează suficientă energie încât să topească oţelul, să evapore aluminiul, să fiarbă betonul, să transforme pământul în lavă şi să spulbere orice material organic într-o fracţiune de secundă. Întregul dispozitiv are o înăţime de aproape 1,80 metri, iar suprafaţa activă propriu-zisă măsoară numai 106 centrimetri în diametru."Am forat o mică gaură în antenă şi i-am ataşat o ţeavă din PVC pe revers. Lumina străluceşte prin gaură şi loveşte plasticul translucid de la capătul ţevii. Tot ce am de făcut la fiecare utilizare este să calibrez antena o singură dată în funcţie de soare şi să marchez punctul său focal orientându-mă după plasticul din spate. Atât timp cât ţinta vizată nu conduce căldura prea repede, în cele din urmă antena o va topi sau pulveriza, aproape indiferent ce ar fi. Am pulverizat chiar şi carbon, care se manifestă astfel la temperaturi de peste 3.600 de grade Celsius", îşi prezintă Jacqmain invenţia, botezată "Raza solară a morţii" R5800.

Din nefericire, trăznita găselniţă se bucură de faimă, după un model aproape clasic am putea spune, postum. Antena-oglindă şi-a găsit sfârşitul într-un incendiu pe care, ironic, probabil chiar ea l-a provocat, transformându-se într-o amorfă masă topită. Totuşi, "suicidul" invenţiei sale nu l-a descurajat pe tânăr, care plănuieşte o revenire în forţă, de data aceasta cu un angrenaj de 32.000 de oglinzi.

Sursa: Dailymail

Descoperă lumea în care trăieşti: