Home » D:News » Simbolul nedreptăţii: a murit personajul legendar ce a inspirat cântecul „Hurricane” al lui Bob Dylan

Simbolul nedreptăţii: a murit personajul legendar ce a inspirat cântecul „Hurricane” al lui Bob Dylan

Simbolul nedreptăţii: a murit personajul legendar ce a inspirat cântecul „Hurricane” al lui Bob Dylan
Publicat: 21.04.2014
Fostul pugilist Rubin "Hurricane" Carter, care a petrecut aproape 20 de ani în închisoare nevinovat, fiind acuzat de uciderea a trei persoane, a încetat din viaţă, duminică, la Toronto, a anunţat o asociaţie pe care a condus-o fostul sportiv, informează AFP.

Bob Dylan a compus un cântec numit „Hurricane” despre viaţa lui Carter, devenit un simbol al nedreptăţii. Viaţa lui Carter a fost transpusă şi pe marile ecrane, într-un film din 1999 cu Denzel Washington în rolul principal.

„Odihneşte-te în pace Rubin, lupta ta s-a terminat, dar nu va fi uitată”, a notat, pe site-ul său, Asociaţia de Apărare a Victimelor Erorilor Judiciare (AIDWYC), care l-a avut pe „Hurricane” Carter ca director executiv în perioada 1993-2005.

Deşi a negat acuzaţiile la adresa sa, sportivul de culoare Rubin Carter a fost condamnat de două ori, în 1967 şi 1976 pentru uciderea a trei persoane albe într-un bar din New Jersey, în 1966. Un juriu din care nu a făcut parte nicio persoană de culoare a pronunţat pedeapsa în cazul său şi a altui acuzat, John Artis. Acesta din urmă a fost alături de Carter până la final şi a declarat pentru presa internaţională că fostul pugilist, care suferea de cancer la prostată, a murit la vârsta de 76 de ani, în locuinţa sa din Toronto.

Carter a fost eliberat din închisoare în 1985, la peste 19 ani de la încarcerare, când un judecător federal a anulat a doua condamnare ca fiind bazată pe rasism. „Hurricane” Carter şi-a încheiat cariera sportivă în momentul în care a fost arestat.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase