Home » D:News » Mobra – povestea motocicletei ”made in Romania” – GALERIE FOTO

Mobra – povestea motocicletei ”made in Romania” – GALERIE FOTO

Mobra – povestea motocicletei ”made in Romania” – GALERIE FOTO
Publicat: 06.12.2015
Anii `70 au reprezentat o perioada în care de confortul unui automobil nu se bucurau prea mulţi români ...

Anii `70 au reprezentat o perioada în care de confortul unui automobil nu se bucurau prea mulţi români, de aceea mulţi luau în considerare achiziţonarea unei motoretă. O motoretă foarte populară în anii `70 era Mobra. Povestea Mobra este asemănătoare cu multe alte poveşti ale unor branduri româneşti. Maşinile româneşti, în general, nu erau nici pe departe cele mai performante produse, dar, cum spun mulţi nostalgici ai acelor vremuri ”îţi făceai treaba cu ea”.

Mobra era o marcă românească de motociclete, fabricate începând din anul 1971. Motorul era produs la întreprinderea Metrom din Braşov, apoi asamblarea se făcea la Uzina Mecanică Tohan. Deşi pe seama ei nu circulau zvonuri prea bune (“Moarte sigură cu cobra, dar mai sigură cu Mobra”), mulţi români au avut o astfel de motocicletă, iar unii dintre ei s-au declarat foarte mulţumiţi de ea.

Mobra a fost produsă în patru modele: Mobra 50, Mobra 50 Super, Mobra Hoinar si Mini-Mobra.
 

Citeşte în Promotor povestea lor şi vezi imagini cu ele!

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase