Home » D:News » Pisicile sunt dreptace, motanii stangaci

Pisicile sunt dreptace, motanii stangaci

Pisicile sunt dreptace, motanii stangaci
Publicat: 27.07.2009
Femelele de pisica domestica tind in mod natural sa se foloseasca de laba dreapta in detrimentul celei stangi atunci cand vaneaza, se lupta sau isi fac toaleta. In contrast, motanii sunt adeptii folosirii labei stangi, afirma un studiu dat publicitatii de zoologii britanici.

Descoperirea aduce noi argumente in favoarea teoriei conform careia masculii animalelor tind sa fie stangaci intr-o proportie mai mare decat in femelele. In lumea noastra este o situatie cumva asemanatoare, circa 90% dintre oameni fiind dreptaci, dar din cei 10% stangaci, marea majoritate sunt barbati.

“Rezultatele studiului nostru demonstreaza ca exista doua populatii distincte printre pisici atunci cand vine vorba de folosirea membrelor superioare in activitatile zilnice. Evident, diferenta este data de genetica si sexul animalelor”, declara  Deborah Wells  din cadrul Scolii de Psihologie din cadrul Universitatii Queen din Belfast. Cercetatorii au studiat in acest sens un esantion de 42 de pisici domestice. Fiecare pisica  a fost testata in diferite jocuri si procedee destinate sa starneasca curiozitatea si reactiile felinei. Pentru inceput, pisicilor li s-a prezentat cate un borcan fara capac care avea in interior cate o bucata de carne de ton. Pisicile s-au folosit de laba dreapta pentru a extrage carnea, iar motanii de cea stanga. In testul urmator, pisicile au fost antrenate sa urmareasca un soarece mecanic legat de o sfoara, pentru ca cercetatorii sa inregistreze acelasi rezultat.

Sursa : Discovery

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase