Home » D:News » Bărbaţii fără copii riscă boli fatale de inimă

Bărbaţii fără copii riscă boli fatale de inimă

Bărbaţii fără copii riscă boli fatale de inimă
Publicat: 27.09.2011
Un studiu efectuat asupra unui număr de 135.000 bărbaţi şi desfăşurat pe o durată de 10 ani a demonstrat că subiecţii fără copii prezentau un risc mai mare de a dezvolta afecţiuni ale inimii, comparativ cu cei care aveau urmaşi.

Cu toate că descoperirea în sine, nu semnifică faptul că lipsa copiilor duce neapărat la apariţia bolilor cardiovasculare, studiul demonstrează că infertilitatea masculină este un prim semnal de alarmă asupra unor viitoare probleme ale inimii, susţine echipa de cercetători americani, a cărui rezultat final a fost publicat în paginile periodicului Human Reproduction.

„Acum avem o evidenţă detaliată pe baza căreia putem susţine teoria conform căreia infertilitatea este o poartă deschisă pentru bolile inimii. În general, majoritatea bărbaţilor căsătoriţi au posibilitatea de a se reproduce, noi nu putem determina sau influenţa opţiunea cuplurilor în privinţa alegerii de a avea sau nu urmaşi. În plus, se pare că infertilitatea anunţă şi semnele unor forme de cancer incipiente. Personal, cred că motivul este unul pur biologic”, declară dr. Michael Eisenberg din cadrul Universităţii Stanford din California.

Echipa de cercetători a studiat un eşalon de 135.000 bărbaţi, fără a şti dinainte care dintre subiecţi avea copii.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase