Home » D:News » Cercetătorii au descoperit de ce fructele citrice sunt benefice femeilor

Cercetătorii au descoperit de ce fructele citrice sunt benefice femeilor

Cercetătorii au descoperit de ce fructele citrice sunt benefice femeilor
Publicat: 24.02.2012
Femeile care mănâncă în mod regulat fructe citrice (portocale sau grepfrut) prezintă un risc mai scăzut de a suferi de un atac cerebral, arată un studiu efectuat în SUA.

Cercetătorii au analizat datele colectate de-a lungul a 14 ani într-un studiu ce includea 69.622 de femei ce au relatat în detaliu ce au mâncat. Scopul studiului era studierea efectului pe care flavonoidele (compuşi prezenţi în fructe, legume, ciocolata amăruie şi în vinul roşu) îl au asupra sănătăţii umane.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile care aveau o dietă bogată în portocale, grepfruturi sau sucuri din aceste fructe prezentau un risc cu 19% mai mic de a suferi un atac cerebral decât restul participantelor la studiu.

„Studiile au arătat că o dietă bogată în fructe, legume şi mai ales în vitamina C reduce riscul unui atac cerebral”, a comentat Aedin Cassidy, conducătorul studiului publicat în jurnalul ştiinţific Stroke.

Cercetătorii recomandă femeilor să consume portocale şi grepfruturi, dar nu şi sucurile din aceste fructe, pentru a evita zahărul ce se adaugă de obicei în aceste băuturi.

Flavonoidele din citrice au şi alte efecte benefice: cercetări mai vechi au arătat că acestea pot ajuta la prevenirea îngrăşării şi totodată protejează de sindromul metabolic, ce poate conduce la diabet.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase