Home » D:News » Goana după aurora boreală: a petrecut 3 ierni în Laponia pentru a captura imagini nemaivăzute (VIDEO)

Goana după aurora boreală: a petrecut 3 ierni în Laponia pentru a captura imagini nemaivăzute (VIDEO)

Publicat: 25.06.2012
Fotograful Chad Blakley a petrecut mii de ore în nordul Suediei, de-a lungul a trei ani, pentru a captura câteva dintre cele mai spectaculoase imagini ce surprind aurora boreală.

Artistul a petrecut 3 ierni în Parcul Naţional Abisko, din provincia suedeză Lappland (Laponia), ce este situat la aproximativ 195 de kilometri de Cercul Arctic.

„După calculele mele, am aţintit camera spre cer de-a lungul a 2.000 de ore, surprinzând aurora boreală pentru a crea acest film”, a declarat Blakley.

Rezultatul eforturilor depuse de Blakley constă într-un film spectaculos de aproape 14 minute, intitulat Lights Over Lapland, în care pot fi observate imagini extraordinare cu fascinantul fenomen atmosferic.

„Filmul a fost creat cu ajutorul camerelor DSLR, folosind o tehnică time-lapse ce a necesitat mii de imagini şi sute de ore pentru realizare”, a explicat Blakley. „Oportunitatea de a petrece atâta timp într-un mediu incredibil capturând acest fenomen a fost una dintre cele mai extraordinare experienţe din viaţa mea”, a adăugat fotograful.

Iată rezultatul efortului lui Blakley:

Sursa: Space, Vimeo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase