-
Stiinta NASA a testat sistemul de energie nucleară ce va ajuta astronauţii în timpul misiunii pe Marte
Testele iniţale ale unui sistem compact de energie nucleară, proiectat pentru a susţine pentru o perioadă îndelungată misiunile umane de pe suprafaţa…
› citeşte mai mult -
Stiinta Febra spaţială este condiţia bizară care afectează astronauţii în timpul misiunilor în imponderabilitate
Perioadele mai lungi în care astronauţii sunt în imponderabilitate induc o creştere în temperatura corpului comparabilă cu o febră persistentă.
› citeşte mai mult -
D:News Donald Trump a aprobat iniţierea unor noi misiuni cu echipaj uman pe Lună
Preşedintele american Donald Trump a semnat o directivă pentru iniţierea a noi misiuni cu echipaj uman pe Lună, care ulterior să deschidă drumul…
› citeşte mai mult -
Stiinta Dezvăluirile unui astronaut: cât de des îşi schimbă hainele „locatarii” de pe ISS?
Un astronaut dezvăluie unul dintre cele mai neplăcute aspecte ale misiunilor pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS): schimbatul hainelor.
› citeşte mai mult -
Cultura Descoperă Acum: Epava Antikythera care a găzduit misteriosul computer încă îi intrigă pe cercetători. Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte? Aliaţii ştiau de Holocaust cu mult înainte decât au susţinut
Antikythera, una dintre cele mai uimitoare epave care a găzduit misteriosul computer, nu încetează să îi uimească pe specialişti.
› citeşte mai mult -
Stiinta 40 de ani de la lansarea primei misiuni Voyager, sonda care a călătorit în cele mai îndepărtate colţuri ale Universului. Unde se află acum şi ce a descoperit până în prezent
În urmă cu 40 de ani, pe 5 septembrie 1977, începea misiunea Voyager 1, care a ajuns în cele mai îndepărate zone ale Universului cunoscute de om.…
› citeşte mai mult -
Stiinta Proiect FASCINANT al unor studenţi: cum putem exploata resursele naturale ale Lunii
Luna a intrat oarecum într-o eclipsă de la misiunile Apollo încoace, oamenii îndreptându-şi atenţia pentru misiunile umane spaţiale către Marte.…
› citeşte mai mult -
Stiinta Este posibil să nu se trimită niciodată oameni pe Marte. Misiunile spaţiale umane de lungă durată pot fi compromise din cauza incapacităţii fizice a omului
Această concluzie a venit în urma observării amplorii cu care condiţia fizică a astronauţilor de la Staţia Spaţială Internaţională a scăzut,…
› citeşte mai mult -
Stiinta Mai mulţi astronauţi NASA au susţinut că au luat contact cu extratereştrii. ”Civilizaţiile extraterestre ne monitorizează de o lungă perioadă de timp”
Astronauţi importanţi ai Agenţtiei Spaţiale Americane susţin că, în timpul sau chiar înaintea misiunilor spaţiale, au văzut OZN-uri.
› citeşte mai mult -
Stiinta NASA a creat electronice care pot rezista în atmosfera lui Venus, cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar
Savanţii de la NASA au reuşit să creeze circuite electronice care sunt capabile să reziste condiţiilor infernale (la propriu) ale atmosferei lui…
› citeşte mai mult