Nouă situri arheologice au fost adăugate în patrimoniul UNESCO


  • Cetatea din Filippi este poziţionată la baza unei acopole din regiunea estică a Macedoniei. Fondată în 356 î.Hr, de către regele macedonian Filip al II lea, tatăl măreţului Alexandru cel Mare, oraşul a avut un teatru antic, un forum, pieţe comerciale, arenă pentru lupte, o insulă cu locuinţe private şi biserici creştine (Foto:amusingplanet.com)
  • Peştera lui Gorham este localizată pe coasta de est a Gibraltarului şi conţine cu depozite arheologice şi paleoantologice care furnizează mărturii al locuirii primilor oameni, în urmă cu 125.000 de ani (Foto:amusingplanet.com)
  • Nan Madol, centrul ceremonial din Micronesia estică, adăposteşte rămăşiţele unor palate şi temple din piatră construite între 1200 şi 1500 d.Hr. Ruinele reprezintă centrul ceremonial al dinastiei Saudeleur. Mărimea edificiilor, tehnica sofisticată şi concentraţia dinstructurile de  megalit  sunt dovada unei societăţi complexe (Foto:amusingplanet.com)
  • Cimitirul cu pietre funerare medievale Stecci este alcătuit din 30 de situri răspândite în patru ţări: Bosnia-Herţegovina, vestul Serbiei, vestul Muntenegrului şi centrul şi sudul Croaţiei. Pietrele funerare din cimitire datează din secolele XII-XIII d.Hr. Acestea sunt decorate cu motive şi inscripţii care reprezintă continuitatea iconografică a medievalilor europeni şi a tradiţiilor lor diferite (Foto:amusingplanet.com)
  • Canalele persane de apă persane din Iran erau dispuse de-a lungul unor tuneluri lungi de câteva sute de kilometri. Administrarea comună a sistemului a permis distribuirea sutenabilă şi echitabilă a apei în mai multe zone din Imperiul Persan (Foto:amusingplanet.com)
  • Arta culturală în piatră Zuojiang Huashan poate fi văzută pe stâncile abrupte din zona de frontieră a Chinei de sud. Aceste 38 de situri ilustrează viaţa şi ritualurile oamenilor din regiunea Luoyue. Datează din secolele V î.Hr şi II d.Hr. (Foto:amusingplanet.com)
1/1