Home » Lumea digitală » Este necesară într-o călătorie, dar cum să faci ca greutatea valizei să nu-ţi provoace probleme? Inovaţie pentru amatorii de curse lungi. FOTO+VIDEO

Este necesară într-o călătorie, dar cum să faci ca greutatea valizei să nu-ţi provoace probleme? Inovaţie pentru amatorii de curse lungi. FOTO+VIDEO

Este necesară într-o călătorie, dar cum să faci ca greutatea valizei să nu-ţi provoace probleme? Inovaţie pentru amatorii de curse lungi. FOTO+VIDEO
Publicat: 01.02.2016
Pare o valiză obişnuită, dar un detaliu o face unică în lume. Firma israeliană NUA Robotics a creat valiza care îşi urmează singură proprietarul.
Este suficient ca  proprietarul valizei acceseze, pe telefon, opţiunea „Follow me” , via Bluetooth  şi micul bagaj „înţelege” mesajul şi îl urmează pe posesorul telefonului.
 
„Dezvoltăm primul bagaj robotizat din lume, care poate urma fizic utilizatorul, dar poate totdată să ocolească şi obstacolele şi trimite date direct la smartphone-ul utilizatorului”, a declarat pentru Le Figaro Alex Libman, co-fondatorul NUA Robotics.
 
Valiza, care se află încă în stadiul de prototip, avansează cu o viteză relativ mică, pentru a nu-şi depăşi „stăpânul”. Însă producătorul său  susţine că aceasta ar putea fi mărită.
 
Micul bagaj este echipat cu patru roţi şi dotat cu porturi USB pentru încărcarea telefoanelor sau a altor aparate high-tech. Valiza, protejată de o alarmă anti-furt  poate ocoli obstacolele datorită unor senzori şi are o autonomie cuprinsă între o oră şi o oră şi jumătate.
 
 
Preţul la care va fi comercializată valiza ar urma să fie în jur de 450 de dolari.
 
Sursa: Gândul
 
Vă recomandăm şi: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase