Home » Lumea digitală » Zicala „eşti cu sufletul acolo” capătă un alt sens. O mare companie vinde creştinilor tehnologie de realitate virtuală

Zicala „eşti cu sufletul acolo” capătă un alt sens. O mare companie vinde creştinilor tehnologie de realitate virtuală

Zicala „eşti cu sufletul acolo” capătă un alt sens. O mare companie vinde creştinilor tehnologie de realitate virtuală
Publicat: 23.12.2018
În ciuda progreselor tehnologice şi a hardware-ului deja disponibil al companiilor Oculus ce aparţine de Facebook şi Vive Studios al HTC, realitatea virtuală nu a reuşit să ajungă pe piaţa mare a vânzărilor de tehnologie. De aceea, HTC şi-a propus să se adreseze unui public de nişă: creştinii practicanţi.

Aceştia folosesc realitatea virtuală pentru a participa la congregaţii (virtuale) unde asistă la relatarea povestirilor biblice într-un video de 360 de grade, scrie Futurism.

Există o istorie lungă a creştinilor care se adaptează tehnologiei, folosind instrumentele acesteia pentru a răspândi mai eficient mesajul, de la canale TV, la trupe muzicale creştine, iar acum la crearea congregaţiilor virtuale la care pot participa şi cei care nu se află fizic în acel loc. Zicala „eşti cu sufletul acolo” a căpătat un alt înţeles.

Acum, Vive Studios a creat „Cele 7 miracole” (7 Miracles), o experienţă virtual despre viaţa lui Iisus care este prezentată la mai multe festivaluri.

Joel Breton, vice-preşedinte al Vive Studios şi producătorul executiv al 7 Miracles, a precizat pentru The Verge că a văzut creştinii ca pe un test perfect pentru testarea audienţei realităţii virtuale. „Este o audienţă frumoasă cu care cooperez”, a adăugat acesta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O firmă japoneză oferă vacanţe în realitatea virtuală. Îţi poţi lua chiar şi loc la clasa întâi

O inovaţie ajută persoanele cu membre amputate să îşi simtă membrele artificiale ca şi cum ar aparţine corpului

Ce este realitatea augmentată?

Un nou tip de lentile ar putea revoluţiona realitatea virtuală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase