Home » Lumea digitală » Modul simplu în care pozele pot fi ascunse pe telefon

Modul simplu în care pozele pot fi ascunse pe telefon

Modul simplu în care pozele pot fi ascunse pe telefon
Publicat: 07.04.2019
Aceasta este o problemă cu care toţi utilizatorii de mobil se confruntă: pozele şi fişierele păstrate pe telefon sunt foarte greu de ţinut secret faţă de persoane străine. Fie că e vorba de poze intime cu persoana iubită, sau de la petrecerea despre care nu ai vrea nimeni să afle, ţinerea secretă a datelor de pe telefon poate fi extrem de dificilă. Iată cum se pot ascunde poze pe telefon, rapid şi simplu, fără aplicaţii instalate sau parolă secretă. Opţional, pentru mai multă siguranţă, iată cum pot seta parola folder.

Pe Android există o mulţime de aplicaţii care oferă protejare poze cu parolă, însă de multe ori este de ajuns să ascunzi fişierele incomode de persoane care ar putea da peste ele accidental, în timp ce-ţi împrumută telefonul pentru a iniţia un apel sau pentru pentru a face poze.

Ascunde poze pe Android fără aplicaţii instalate

Aproape orice telefon Android are o aplicaţie de administrat fişiere. Deschizi aplicaţia preferată, sau dacă nu o ai deja faci o vizită în magazinul Google Play şi dai o căutare după manager fişiere, instalezi una dintre variantele propuse.

Din interfaţa aplicaţiei creezi un dosar (folder) nou, într-o locaţie din memoria telefonului sau de pe card-ul micro SD, unde vei ascunde pozele.

La final, ţii apăsat cu degetul pe folderul respectiv şi alegi opţiunea redenumire. Nu trebuie decât să adaugi simbolul punct la începutul numai lui ales dosarul respectiv (ex. din numele poze_litoral schimbi în .poze_litoral). După ce faci această modificare folderul tău cu poze va părea că dispare. De fapt, acesta doar a fost setat ca folder ascuns. Odată făcută aceast modificare, pozele păstrate în directorul respectiv nu vor mai apărea în aplicaţii de vizualizare poze şi nici nu vor fi detectate pentru sincronizare automată în Google Photos.

Pentru accesarea fişierelor ascunse în acest mod nu trebuie decât bifată opţiunea de afişare a fişierelor ascunse. Setarea poate fi găsită în meniul de configurare al aplicaţiei manager de fişiere.

Citeşte continuarea pe go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase