Home » Lumea digitală » O inovaţie în tehnologia stocării de date poate revoluţiona domeniul

O inovaţie în tehnologia stocării de date poate revoluţiona domeniul

O inovaţie în tehnologia stocării de date poate revoluţiona domeniul
Publicat: 09.04.2019
Savanţii de la universităţile Birmingham, Bristol şi Colorado au făcut un pas înainte în dezvoltarea unei tehnologii de generaţie viitoare de stocare de date şi dispozitive de procesare, folosind o nouă ştiinţă numită skyrmionică, bazată pe folosirea proprietăţilor skyrmionilor, structuri de dimensiuni nanometrice.

Acestea se rotesc pe suprafaţa unui magnet precum vârtejurile, iar savanţii cred că pot fi folosite pentru stocarea unei cantităţi mult mai dense de date decât este posibilă în prezent, scrie Phys.

Forma skyrmionilor înseamnă că datele din ele pot fi transferate folosind mai puţină energie decât cea folosită de tehnologiile actuale.

Marea provocare a fost în aranjarea acestor structuri astfel încât pot fi capabile să acumuleze şi să transfere date.

În noul studiu, publicat recent în Nature Physics, echipa de cercetare a demonstrat o cale de a combina mai mulţi skyrmioni într-o structură numită „pungi cu skyrmioni”, care permite stocarea mai densă a informaţiei în aceste sisteme.

„Provocarea de a îmbunătăţi tehnologia de stocare a datelor devine din ce în ce mai urgentă. Vom avea nevoie de noi abordări tehnologice pentru a creşte cantitatea de date pe care o putem avea în computere, telefoane şi alte dispozitive, iar pungile de skyrmioni pot fi o cale de a realiza acest lucru. În loc să folosim şiruri de skyrmioni pentru a codifica biţi binari, fiecare pungă poate avea orice număr de skirmioni, crescând masiv potenţialul de stocare a datelor”, a precizat Mark Dennis de la Universitatea Birmingham şi autor principal al studiului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

”Nodurile” nucleare pot dezlega misterele atomilor, cu ajutorul unei noi metode de calcul

Producem atât de multă informaţie încât cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă pentru a fi stocată în atomi

A fost creat cel mai mic mediu de stocare: un singur atom

Creierul uman ar putea stoca internetul întreg în memorie. ”Aceasta este o bombă reală”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase