Home » Lumea digitală » Google va îmbunătăți serviciul Waze

Google va îmbunătăți serviciul Waze

Google va îmbunătăți serviciul Waze
Publicat: 21.09.2020

Waze va putea oferi indicații precise pentru selectarea benzii de circulație la intrarea în intersecții, pasaje și ieșiri de autostradă.

O altă funcție preluată din Google Maps este noul algoritm predictiv bazat pe inteligență artificială, capabil să ofere estimări mai precise pentru timpul de sosire la destinație.

Dacă până acum, Waze estima timpii de călătorie mai mult pe baza datelor statistice cu traficul auto observat de-a lungul timpului, noul algoritm asistat de inteligență artificială va ține cont și de informații obținute în timp real de pe dispozitivele utilizatorilor aflați în tranzit. Noul sistem ține cont de mai multe aspecte, cum ar perioada din calendar și calitatea carosabilului, limitele de viteză, eventuale accidente raportate și congestionarea cauzată de lucrări la carosabil sau închideri ale arterelor de circulație adiacente. Utilizatorii Waze primesc un ajutor suplimentar și din partea Google Assistant, luând forma unor mesaje de notificare care vor alerta cu privire la schimbarea condițiilor de trafic, propunând ajustarea timpului de plecare.

Waze are nevoie de îmbunătățiri

Nevoia de schimbare a algoritmilor Google Maps și Waze a fost expusă cât se poate de clar în această vară, când pentru rutele calculate doar pe baza istoricului de trafic eroarea timpilor de călătorie furnizați a crescut cu până la 50%, algoritmii neputând compensa pentru traficul neobișnuit de lejer din zilele de carantină. Acest lucru s-a datorat faptului că aplicația acorda prioritate modelelor de trafic din ultimele 2-4 săptămâni, neavând capacitate de adaptare la situații excepționale care afectează la scară largă traficul auto.

O altă adiție Waze preluată tot din Google Maps este și Lane Guidance. Declanșată la apropierea de intersecții, pasaje sau ieșiri de autostradă, funcția oferă indicații pentru selectarea benzii de circulație potrivită pentru manevra ce urmează să fie executată.

Citește continuarea pe Go4it!

Waze împrumută o funcţie foarte utilă de la Google Maps

Waze primeşte o funcţie de navigaţie mult aşteptată de utilizatori

Drumurile nedeszăpezite vor putea fi anunţate pe Waze

Aplicaţia Waze, fără opţiunea de raportare a filtrelor de poliţie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase