Home » Lumea digitală » General Motors va produce un nou tip de baterii care va reduce costurile și va crește autonomia

General Motors va produce un nou tip de baterii care va reduce costurile și va crește autonomia

General Motors va produce un nou tip de baterii care va reduce costurile și va crește autonomia
Credit foto: Unsplash
Publicat: 24.11.2020

Compania este de părere că noile baterii vor face ca prețul mașinilor electrice să fie comparabil cu cel al mașinilor care folosesc combustibili fosili.

General Motors spune că o descoperire în ceea ce privește chimia bateriilor va reduce prețul vehiculelor sale electrice, astfel încât să fie egal cu cel al vehiculelor alimentate cu benzină în termen de cinci ani. De asemenea, tehnologia va crește autonomia per încărcare până la 720 de kilometri, notează Tech Xplore.

Șeful departamentului de dezvoltare al GM a promis un mic SUV electric care va costa mai puțin de 30.000 de dolari și s-a angajat să lanseze 30 de modele cu baterie în întreaga lume până în 2025. Aproape toate vehiculele electrice actuale costă mai mult de 30.000 de dolari.

O industrie care se dezvoltă rapid

Anunțul acesta arată cât de rapidă evoluează tehnologia vehiculelor electrice și cum poate deveni o parte importantă a modului în care ne deplasăm, mult mai repede decât am fi prezis în anii trecuți. Ford și Fiat Chrysler au anunțat recent planurile de a construi vehicule și componente electrice la fabricile canadiene, iar Volkswagen, cel mai bine vândut producător auto din lume, își mărește cheltuielile pentru producerea mașinilor electrice. Analiștii sunt de părere că în viitorul apropiat vor fi lansate mult mai multe astfel de vehicule.

Dezvoltările din acest domeniu apăr pe măsură ce reglementările guvernamentale privind poluarea se înrăutățesc la nivel mondial. Astfel, California și Regatul Unit au anunțat recent planurile de interzicere a vânzărilor de vehicule noi cu motor cu ardere în următorii 10-15 ani.

„Dacă te uiți la toate prognozele estimărilor, în general, cererea tinde să fie ridicată”, a spus Doug Parks, vicepreședinte executiv GM pentru dezvoltarea produselor. „Credem că industria se transformă și, așadar, vrem să fim la vârful acestui domeniu”.

Citește și:

Cât costă întreținerea unei mașini electrice?

Un hacker susține că a preluat controlul întregii flote de mașini electrice Tesla

Hyundai va fabrica maşini electrice echipate cu acumulatori Samsung

Trei companii mari lansează o reţea de staţii de încărcare pentru maşini electrice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase