Home » Lumea digitală » AMD acuzat de Intel că reduce performanța laptopurilor cu Ryzen

AMD acuzat de Intel că reduce performanța laptopurilor cu Ryzen

AMD acuzat de Intel că reduce performanța laptopurilor cu Ryzen
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 27.11.2020

Intel recurge la acuzații publice îndreptate împotriva rivalului AMD, vizând descurajarea consumatorilor tentați să achiziționeze laptopuri motorizate de procesoare Ryzen 4000.

În cursul zilei de vineri, Intel a invitat jurnaliști și analiști din domeniul IT pentru a ține o prezentare pe subiectul procesoarelor AMD, susținând o discrepanță gravă între performanța oferită de laptopurile echipate cu procesoare Ryzen 4000 atunci când sunt alimentate de baterie, comparat cu performanța acelorași sisteme alimentate de la priza AC. Potrivit Intel, în timp ce ultimele procesoare AMD oferă o durată de viață a bateriei puțin mai bună decât alternativa Intel, rezultatul este obținut prin reducerea performanțelor procesorului cu 38-48%.

Intel prezintă dovezi

Potrivit companiei, procesoarele Intel 11th Gen pierd în medie doar 8% din performanțele inițiale, mesajul Intel fiind acela că AMD sacrifică performanța pentru o durată mai mare a bateriei.

În susținerea acuzațiilor, Intel a prezentat o serie de slide-uri, reflectând benchmark-uri rulate pe laptopuri Lenovo motorizate de procesoare Ryzen 3, 5 și 7, plus încă un laptop produs de HP. Potrivit Intel, limitarea performanțelor pe diferitele sisteme AMD anulează de facto distincțiile dintre diferitele modele de procesoare, atunci când sunt alimentate de baterie. Fără prea multe finețuri, un reprezentant al companiei a declarat în fața jurnaliștilor că informațiile prezentate invalidează întregul pachet de produse al AMD.

Citește continuarea pe Go4it!

Importul de laptopuri a atins un maxim istoric în Uniunea Europeană. România este pe primul loc

Un nou tip de baterie litiu-ion ar putea revoluționa smartphone-urile, laptopurile sau mașinile electrice

Un director Apple afirmă că elevii care folosesc laptopuri ieftine nu vor avea succes

Experiment: Care web browser oferă cea mai bună autonomie a bateriei pentru laptopuri şi tablete cu Windows 10 – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase