Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Unde au apărut primele reclame comerciale?

Unde au apărut primele reclame comerciale?

Unde au apărut primele reclame comerciale?
Publicat: 26.09.2014
Astăzi nu ne putem închipui lumea înconjurătoare sau cea virtuală fără omniprezentele reclame comerciale. Sunt peste tot, la televizor, pe Internet, în ziare, pe zidurile clădirilor, în spaţii special amenajate etc. Şi totuşi, unde au apărut pentru prima oară reclamele la diferite produse sau servicii?

Primele forme de reclamă de tip advertising din istorie au fost dezvoltate de  vechii egipteni care au tipărit anunţuiri de vânzări pe foile de papirus pe care pe ataşau de pereţii şi stâlpii clădirilor. Anunţuri comerciale şi de natură politică au fost descoperite pe ruine din Pompei şi Arabia Antică. Anunţurile de tip pierderi şi găsiri erau frecvente în Grecia şi Roma Antică. Cea mai veche formă de reclamă din China datează din secolele 11-7 înainte de Hristos, când existau poezii şi cântece cântate şi recitate de vânzătorii de diverse produse alimentare.

În secolul 18 apar primele reclame în ziarele din Anglia. Pe atunci reclamele promovau cărţi şi jurnale care deveneau tot mai accesibile odată cu dezvoltarea şi perfecţionarea tipografiilor, precum şi medicamente, care erau foarte căutate în urma epidemiilor care devastau Europa.

Secolul 19 aduce cu sine şi naşterea lui Thomas J. Barrat din Londra, pe drept cuvânt considerat părintele advertising-ului modern. Angajat al companiei Pears Soap, Thomas J. Barrat a conceput şi lansat prima campanie de avertising din lume, o campanie deosebit de eficientă pentru vânzarea produselor companiei. În această campanie publicitară,  Thomas J. Barrat a folosit în premieră slogane specifice, imagini şi fraze de impact pentru clienţii cumpărători. Sub conducerea lui Barrat, Pears Soap, o companie producătoare de săpunuri şi cosmetice, a devenit primul brand înregistrat legal din lume.

 

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase