Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care este cea mai veche fotografie din lume?

Care este cea mai veche fotografie din lume?

Care este cea mai veche fotografie din lume?
Publicat: 17.09.2017
Deşi compoziţia din fotografie este greu de observat, după două zile de expunere a camerei la lumina solară, Niepce reuşea să obţină prima fotografie.

În 1826, inventatorul Joseph Nicephore Niepce a realizat imaginea care prezintă priveliştea exterioară din ”La Grass”, notează Live Science. 

Pentru a realiza prima fotografie, Niepce a utilizat bitumul din Iudeea (substanţă utilizată încă din perioada Egiptului antic) amestecat cu apă, pe care l-a amplasat pe o placă din cositor şi plumb, pe care apoi a încălzit-o. Fotograful a aplasat apoi placa într-o cameră pe care a aşezat-o în faţa unei ferestre timp de două zile. Bitumul din zonele de pe placă care au primit mai multă lumină solară s-au întărit mai mult decât cele în care soarele nu a pătruns, precum zonele în care se afla o clădire sau linia orizontului. 

Niepce a spălat apoi zonele neîntărite pentru a realiza imaginea. În prezent, placa se află în cadrul Centrului Harry Ransom din Texas  ”Deşi cu ajutorul tehnicii ”hieroglifelor” a fost produsă prima fotografie, calitatea imaginii este slabă”, afirmă Mark Osterman, expert în istoria fotografică. În momentul în care Niepce a început să lucreze cu inventatorul Louis Daguerre, imaginile au început să prindă contur. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase