Home » D:News » Insecte uriaşe, mai mari decât faţa unui om, au fost descoperite în China (GALERIE FOTO)

Insecte uriaşe, mai mari decât faţa unui om, au fost descoperite în China (GALERIE FOTO)

Publicat: 23.07.2014
Cele mai mari insecte zburătoare acvatice cunoscute până în prezent, înzestrate cu „cleşti” ameninţători, au fost găsiite în provincia chineză Sichuan.

Specialiştii din cadrul Muzeului de Entomologie din China vestică au primit de la localnicii din satele aflate în jururl oraşului Chengdu mai multe exemplare de insecte cu aspect impresionant, mai ales datorită mandibulelor lungi şi dinţate.

Examinându-le, entomologii au ajuns la concluzia că e vorba despre exemplare neobişnuit de mari dintr-o specie de insecte din subfamilia Corydalinae, specie originară din China şi Vietnam. Subfamilia Corydalinae cuprinde peste 220 de specii, întâlnite în Asia, America şi  Africa de Sud. Este pentru prima dată când un exemplar din această specie este descoperit în provincia Sichuan. 

Cel mai mare dintre exemplare are o anvergură (deschidere a aripilor) de 21 cm – cea mai mare anvergură măsurată până acum la o insectă acvatică.

Aceste insecte sunt indicatori biologici ai purităţii apelor; trăiesc doar în ape curate şi sunt foarte sensibile la schimbările de pH şi la prezenţa poluanţilor.

Sursa: CNN

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase