Home » Natură » Descoperirea bizară a unui rus pe fundul mării: un vierme ”zâmbitor”

Descoperirea bizară a unui rus pe fundul mării: un vierme ”zâmbitor”

Descoperirea bizară a unui rus pe fundul mării: un vierme ”zâmbitor”
Publicat: 24.11.2018
Pescarul din Rusia pe nume Roman Fedorţov este colecţionar de creaturi bizare din adâncurile mării. Isprava recentă nu a dezamăgit: Fedorţov a capturat un vierme ciudat care „zâmbeşte”.

Într-un video postat pe Twitter (aici), zâmbetul creaturii pare înfricoşător. Creatura pare să intre şi să iasă din propriul corp cu un zgomot adăugat de pescar (nu este zgomotul făcut de creatură), relatează Live Science.

Mark Siddall, de la American Museum of Natural History, a precizat că nu vede expresia zâmbitoare în video, iar ce percepem ca zâmbet are de-a face mai mult cu unghiul camerei decât cu anatomia creaturii.

Zâmbitor sau nu, creatura din video este din clasa Polychaeta, cel mai probabil din familia nereidelor, conform lui Siddall, dar nu se poate preciza specia din care face parte.

Micii ţepi care se observă pe corp ajută la deplasare şi îngroparea pe fundul mării.

Ceea ce pare a fi capul viermelui este de fapt faringele care, alături de fălci, se extinde pentru a lua hrană. Când faringele se află în interiorul corpului, „faţa” sa poate părea „zâmbitoare”.

Poliachetele există în diferite dimensiuni şi forme şi trăiesc în multe habitate de la medii hidrotermale la recifuri de corali.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un scafandru a filmat o creatură ce are opt metri lungime VIDEO

Nu este o creatură desprinsă dintr-un film horror, este un rechin cu cap de şarpe şi cu 300 de dinţi din era dinozaurilor care a fost găsit pe coasta Portugaliei

VIDEO. Creatură bizară descoperită de ecologi. ”Are consistenţa unui jeleu expirat”

„Nu pot să cred că există aşa ceva!” O creatură din adâncuri i-a uimit pe exploratori (VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase