Home » Natură » Pui de urs slăbit și probabil abandonat de ursoaică, găsit la Băile Tușnad. Ce s-a întâmplat

Pui de urs slăbit și probabil abandonat de ursoaică, găsit la Băile Tușnad. Ce s-a întâmplat

Pui de urs slăbit și probabil abandonat de ursoaică, găsit la Băile Tușnad. Ce s-a întâmplat
Pui de urs găsit în iarbă, la Băile Tușnad.
Publicat: 08.07.2020

Un pui de urs a fost găsit în iarbă, la Băile Tușnad, slăbit și cel mai probabil abandonat de ursoaică. Puiul a primit apă și lapte, apoi a fost dus la un centru de reabilitare. Jandarmii din Harghita au avut în weekend nouă intervenții pentru îndepărtarea urșilor.

Sâmbătă, jandarmii au primit 5 apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Izvoru Mureșului, Odorheiu Secuiesc, Dealu, Borsec și Băile Tușnad.

Primul apel anunța prezența unui urs lângă o casă din Izvoru Mureșului. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, care a îndepărtat ursul înspre pădure. La fața locului au fost prezenți și membri ai asociației de vânătoare.

La ora 20:46 a fost primit cel de-al doilea apel, un bărbat anunța despre prezența a doi urși lângă o fermă din municipiul Odorheiu Secuiesc. La sosirea echipajului de ordine publică format din jandarmi și polițiști, urșii erau plecați din regiunea unde au fost semnalați.

Pui de urs abandonat de ursoaică la Băile Tușnad

La ora 21:51, un al treilea apelant anunța despre prezența unui urs, care însă se îndepărta înspre pădurea din apropierea comunei Dealu.

La ora 22:19, o femeie anunța prezența unui urs în fața unui bloc de la marginea orașului Borsec, urs ce a fost îndepărtat din zona locuită de către un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist.

Ultimul apel de sâmbătă, făcut la ora 23:19, anunța prezența unei ursoaice cu 3 pui în apropierea unei pensiuni din Băile Tușnad. Ursoaica cu cei trei pui au fost îndepărtați din zona locuită de către un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist.

Duminică, au fost primite 4 apeluri care semnalau prezența urșilor în localitățile Băile Tușnad și Cioboteni, informează Mediafax.

Unde a fost dus puiul de urs

La ora 09:20 a fost primit primul apel, care semnala prezența unui pui de urs la marginea localității Băile Tușnad. Acesta stătea în iarbă și era într-o stare precară, din câte se pare fiind abandonat de ursoaică. La fața locului au fost solicitați un medic veterinar și au fost anunțați reprezentanții Centrului de Reabilitare a Urșilor Orfani Bălan. Până la sosirea acestora puiului de urs i-au fost administrată apă și lapte. Reprezentantul de la Bălan a luat puiul de urs și l-a transportat la centrul de reabilitare.

La ora 19:30, s-a semnalat prezența unui urs ce intra în pădure în apropierea localității Băile Tușnad.

Două apeluri, unul la 13:31 și unul la 21:52, semnalau prezența unui urs, respectiv a unei ursoaice cu pui în apropierea cartierului Cioboteni din municipiul Miercurea Ciuc. În ambele cazuri la fața locului au fost trimise echipaje de jandarmerie care au alungat urșii din apropierea zonelor locuite.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase