Home » Natură » Pedeapsa primită de un bărbat după ce a recunoscut că a ucis o gorilă rară

Pedeapsa primită de un bărbat după ce a recunoscut că a ucis o gorilă rară

Pedeapsa primită de un bărbat după ce a recunoscut că a ucis o gorilă rară
Sursa foto: Uganda Wildlife Authority
Publicat: 03.08.2020

Un bărbat a fost condamnat la 11 ani de închisoare în Uganda după ce a mărturisit că a ucis o gorilă rară în iunie.

Intră în GALERIA FOTO!

Gorila – numită Rafiki, ce înseamnă „prieten” în limba swahili – făcea parte din celebrul grup de gorile Nkuringo care trăiește în Parcul Național Bwindi, extrem de popular în rândul turiștilor.

Rafiki a fost dat dispărut la data de 1 iunie, iar cadavrul său mutilat a fost descoperit a doua zi în interiorul parcului. Un raport post-mortem a dezvăluit că Rafiki a fost rănit în abdomen și organele interne cu un dispozitiv ascuțit.

Byamukama Felix a fost arestat câteva zile mai târziu, având în posesia sa mai multe unelte de vânătoare și carne de porc sălbatic.

Alți trei bărbați arestați susțin că sunt nevinovați

Byamukama a pledat vinovat la mai multe capete de acuzare, inclusiv uciderea unei gorile, intrarea ilegală într-o arie protejată și posesia de carne ilegală.

Bărbatul le-a spus autorităților că l-a ucis pe Rafiki în legitimă apărare atunci când s-a dus la vânătoare cu un grup în parcul național și s-au întâlnit cu grupul de gorile. Rafiki l-a atacat, iar Byamukama a spus că atunci l-a înjunghiat.

Alți trei bărbați arestați alături de Felix au rămas în custodia poliției, așteptând procesul, după ce au pledat nevinovat, scrie CNN.

„Dacă cineva ucide animale sălbatice, toți avem de pierdut”

Sam Mwandha, directorul executiv al Autorității pentru Faună Uganda, a spus că decizia instanței a fost corectă și că „i s-a făcut dreptate lui Rafiki”.

„Suntem mulțumiți că i s-a făcut dreptate lui Rafiki, iar acesta ar trebui să fie un exemplu pentru alți oameni care ucid animalele sălbatice. Dacă o persoană ucide animale sălbatice, toți avem de pierdut, așa că cerem de la fiecare persoană să ne susțină eforturile pentru conservarea vieții sălbatice pentru generațiile actuale și viitoare”, a spus Mwandha.

La momentul în care Rafiki a murit, grupul Nkuringo era alcătuit din 17 gorile. Grupul a fost primul care s-a stabilit în secțiunea sudică a parcului care găzduiește acum aproape jumătate din populația de gorile a lumii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Koko, gorila ce putea comunica prin limbajul semnelor, a murit

O gorilă de 210 kilograme a fost dusă cu elicopterul pentru o tomografie computerizată. Premiera a fost surprinsă în imagini

Cea mai faimoasă gorilă de munte a murit la vârsta de 38 de ani. Era cea mai longevivă membră a speciei

Selfie cu gorile, devenit viral pe Facebook – FOTO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase