Home » Sporturi » Oameni cu abilitati fizice incredibile

Oameni cu abilitati fizice incredibile

Autor: Adrian Nicolae 12.14.2007
De fiecare data cand te gandesti ca ai vazut tot ceea ce se poate vedea, apare ceva nou care sa te socheze si sa iti ridice multe semne de intrebare. Este si cazul performantelor de-a dreptul incredibile pe care le poate atinge organismul uman.

Doborarea recordurilor si atingerea unor rezultate fizice extraordinare nu mai reprezinta de multa vreme apanajul strict al sportivilor sau al oamenilor de stiinta. Chiar si oamenii simpli pot deveni recordmani. Este nevoie doar de rabdare, vointa, tenacitate si … o mostenire genetica buna.
Gimnastica dusa la extrem si baschet cu picioarele
Bobby Holland este unul dintre acei oameni pentru care nimic nu pare imposibil. A practicat gimnastica, fotbalul si baschetul inca de cand era copil, iar astazi, sustine el, le-a imbinat, ducandu-le aproape de perfectiune. Daca ti se pare imposibil sa marchezi un cos de trei puncte la baschet folosindu-ti numai picioarele, asta in timp ce executi un salt pe spate, urmareste urmatorul videoclip.
Omul de cauciuc
Pe numele sau adevarat, Daniel Browning Smith, este detinatorul absolut al titlului de „Cel mai flexibil om din lume”. Tanarul, al carui nume figureaza de cinci ori in Cartea Recordurilor, este considerat unul dintre cei mai mari contorsionisti care au existat vreodata. Celebru peste ocean, Daniel a fost invitat in cadrul celor mai cunoscute emisiuni difuzate de televiziunile americane: The Tonight Show cu Jay Leno, Oprah, Ripley’s Believe It or Not si a facut parte din distributia mai multor filme, emisiuni sau spectacole de succes: Man in Black 2, Cirque du soleil, Discovery Chanel sau serialele Carnivale si CSI..

Omul de cauciuc sustine ca trasaturile sale unice le-a mostenit genetic de la bunicul sau, cel care, in timpul serviciului militar isi disloca incheieturile pentru a evita perioada de instructie.

Vezi aici imagini uimitoare cu cel supranumit „omul de cauciuc”.
Regele dintilor
Rathakrishnan Velu, cunoscut de malaiezinei sub apelativul Raja Gigi, figureaza in Cartea Recordurilor drept omul cu cei mai puternici dinti din lume. La 30 august 2007, ziua nationala a Malaieziei, barbatul a reusit sa isi depaseasca propriul record, tragand cu dintii un tren cu sase vagoane, cantarind nu mai putin de 297,1 tone, pe o distanta de 2,8 metri. Desi a refuzat sa spuna ce pasta de dinti foloseste, Rathakrishnan sustine ca abilitatile sale se datoreaza unui antrenament intens si a unei metode de concentrare deprinsa de la un guru indian pe cand avea numai 14 ani.

Click aici pentru imagini cu Rathakrishnan Velu