Home » Știință » Ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de dezvoltarea cancerului

Ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de dezvoltarea cancerului

Ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de dezvoltarea cancerului
Publicat: 27.02.2019
În afară de capacitatea lor de a oferi gust mâncărurilor, ceapa şi usturoiul ar putea proteja corpul de cancer, arată un studiu recent.

Usturoiul, ceapa şi arpagicul fac parte din clasa allium a legumelor. Acestea sunt crescute aproape pretutindeni în lume şi se află la baza multiplelor preparate.

Studiile anterioare au arătat că anumiţi compuşi din legumele allium, inclusiv flavanolii sau compuşii organosulfurici, sunt bioactivi.  Unii dintre aceştia sunt consideraţi o piedică în dezvoltarea cancerului. Cercetători din cadrul Spitalului Universitar din China au demarat, recent, un studiu pentru a înţelege modul în care consumul unei cantităţi mari al acestor legume poate preveni dezvoltarea cancerului colorectar în cazul oamenilor, scrie Medical News Today.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat 833 de indivizi afectaţi de cancer colorectal şi 833 de participanţi din grupul de control, ce aveau vârsta, sexul şi locaţia similară. Fiecare participant a fost intervievat privind obiceiurile lor alimentare cu ajutorul unui chestionar ce calcula frecvenţa anumitor alimente.

Cercetătorii au descoperit că există o relaţie semnificativă între nivelul de legume allium pe care un individ le consumă şi riscul de dezvoltare a cancerului colorectal.  Rezultatele au arătat că adulţii ce consumau o cantitate mai mare de legume allium prezentau un risc de dezvoltare a cancerului colorectal cu 79% mai redus faţă de cei ce consumau o cantitate mai redusă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O inovaţie poate face ca unul dintre cele mai grave tipuri de cancer să devină istorie

Celulele cancerului mamar au fost transformate, cu succes, în grăsime. Procesul opreşte apariţia metastazelor

De ce cancerul cardiac apare extrem de rar?

Câte cazuri de cancer se înregistrează în fiecare an în România şi care este riscul de a suferi de această afecţiune?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase