Home » Știință » Tinerii din SUA consumă de zece ori mai multă marijuana decât acum trei decenii, însă beau şi fumează mai puţin

Tinerii din SUA consumă de zece ori mai multă marijuana decât acum trei decenii, însă beau şi fumează mai puţin

Tinerii din SUA consumă de zece ori mai multă marijuana decât acum trei decenii, însă beau şi fumează mai puţin
Publicat: 28.06.2019
Pe continentul american, unde 33 de state din SUA au legalizat din 1996 şi până în prezent consumul de marijuana în anumite forme, numărul adolescenţilor care consumă cannabis în scop recreaţional este de zece ori mai mare decât acum aproape trei decenii.

Studiul, publicat în American Journal of Public Health, a analizat date de la mai mult de 200.000 de tineri minori. Cercetătorii au aflat că numărul celor care consumau marijuana cel puţin o dată pe lună a crescut de la 0,6% în 1991 la 6,3% în 2017, în timp ce numărul „consumatorilor dubli”, adică aceia care fumau marijuana şi beau alcool, s-a dublat în acest interval.

„Opinia publică cu privire la utilizarea marijuanei s-a schimbat dramatic şi restricţile asupra ei s-au relaxat”, sunt principalele motive pe care dr. Hongying Dai, autoarea studiului şi profesor asociat la Universitatea Nebraska, le vede ca fiind responsabile pentru creşterea semnificativă a consumului de marijuana în rândul tinerilor, potrivit Yahoo News.

Creierul tinerilor, în special zona cortexului prefrontal, responsabilă pentru judecată şi luarea deciziilor, nu este pe deplin dezvoltată până la începutul vârstei de 20 de ani şi există multiple studii longitudinale care relaţionează consumul de marijuana cu rate crescute de tulburări de sănătate mintală, precum depresie şi psihoză, atrăgând atenţia asupra efectelor psihiatrice pe termen lung, a afirmat la rândul său dr. David Fagan.

În timp ce consumul de marijuana a crescut, cel de tutun a scăzut. Potrivit studiului, fumatul în rândul adolescenţilor a scăzul de la 4,4% la 1,3% în intervalul menţionat. La fel se întâmplă şi cu alcoolul, 24% dintre tinerii intervievaţi consumau alcool în 1991 şi numai 12,5% în 2017. Autoarea cercetării, dr. Hongying Dai, a precizat că este esenţial să fie luate măsuri de prevenire a consumului de marijuana în rândul tinerilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

 

 

 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase