Nebuni patenti
Un delir creativ in genul paranoiei (deloc critice, asa cum o dorea Dali) zguduie fiecare pagina a site-ului www.patentlysilly.com. Este vorba despre o colectie (absolut incredibila) de patente scrantite, eliberate (nu se stie cum…) de catre United States Patent and Trademark Office. Doar cateva exemple: lampa religioasa cu flux de fluide (care l-ar face sa planga de invidie pe Mel Gibson si infatiseaza un Iisus subtil rastignit, din coasta caruia tasneste cate un jet luminos de culoare rosie), crosa de golf capabila sa tunda buruienile de pe pajiste si masa de toaleta mobila, sub care se afla chiar vasul de toaleta.
La mustata
AMI, un institut infiintat in anul de gratie 2006, protejeaza drepturile mustaciosilor americani si lupta impotriva discriminarii acestora prin promovarea cresterii, ingrijirii si culturii mustatii. www.americanmustacheinstitute.org e un elogiu adus solidaritatii intru virilitate si face o nostima si stiintific documentata istorie a mustatii si a etimologiei cuvantului. De la generalul Lew Wallace (care, in afara de mustata, mai avea si un barbison de tap), pana la Mario, personajul de videogame, se desfasoara o ampla si zburlita galerie de barbati, care pot fi acuzati de orice, numai de lipsa de imaginatie nu.
Batmobilul. Mituri si legende
Daca Batman se nastea in 1939, in pragul celui de-al doilea Razboi, la fel de faimoasa domniei-sale masina isi va intarzia intalnirea cu cititorii vreo 11 ani. Pe www.batmobilehistory.com ni se spune ca automobilul cel mai faimos din toate timpurile s-a nascut dintr-o slabiciune a eroului cu costum de liliac: un accident din anul 1950, cand lui Batman (care avea piciorul rupt) i s-a construit o masina zburatoare, ca sa-i poata apara pe cetatenii din