Prima pagină Timp Liber

World in My Eyes

Marc Ulieriu 11.09.2007 | ● Vizualizări: 135
World in My Eyes     lume, evenimente, 2007 + zoom
Galerie foto (1)

Anul care se va incheia curand a fost deosebit de bogat in evenimente dintre cele mai bizare. Noroc cu fotoreporterii Reuters, care si-au facut datoria si au fost „pe faza“.

1. Accident sau spectacol? Un avion de vanatoare Sukhoi  Su-27 face o demonstratie de zile mari la show-ul aerian international MAKS-2007, desfasurat la Zhukovsky, in apropierea Moscovei, pe 21 august 2007. Aparatul nu pateste nimic: ceea ce vedeti in imagine este un joc de artificii... Cam intunecat,  ce-i drept.

2. Jos textilistii! Voluntari din toata lumea pozeaza goi, la 18 august 2007, pentru fotograful american Spencer Tunik, pe Aletsch, cel mai mare ghetar din Alpi. Tunik a organizat acest pictorial in cadrul unei campanii Greenpeace de avertizare asupra incalzirii globale.

3. Precizie chinezeasca O fetita costumata in uniforma Armatei Rosii chineze participa la un concurs de rafting traditional, desfasurat pe 18 iunie 2007 la Zunyi, in provincia Guizhou din sud-vestul Chinei. Competitorilor li s-a cerut sa parcurga distanta de 1 km, sa revina la locul startului, apoi sa mai faca o intoarcere de 360 de grade, in timp ce isi mentineau echilibrul, in spagat, cu o prajina de bambus lunga de 10 metri.

4. Dragoste de gorila Dupa ce a avut unele probleme cu burtica si a urmat un tratament cu antibiotice, timp in care nu a putut avea grija de puiutul ei in varsta de noua saptamani, pe 7 august 2007 gorila Kijvu se pune pe picioare si isi reia cu multa bucurie indatoririle de mama. Kijvu si bebe-ul ei, botezat Tatu, traiesc la Gradina Zoologica din Praga, Cehia.

5. Cand timpul a stat in loc Pe 11 august 2006, cativa ceasornicari alesi pe spranceana incep o operatiune de curatare si intretinere a celui mai inalt ceas-turn cu patru fete din lume, celebrul Big Ben londonez (96,3 m). In timpul lucrarilor, care au durat aproape o luna de zile, Big Ben-ul a stat, pentru prima oara in cei 173 de ani de existenta, pe loc.

6. Contorsionism extrem Un membru al formatiei de circari Mama Africa uimeste publicul german, in cadrul unui spectacol organizat pe 15 iunie 2007 la Dortmund, strecurandu-si corpul printr-o racheta de tenis.

7. Sfantul Valentin cu ochi oblici 150 de cupluri de indragostiti iau startul intr-un concurs de sarutat, desfasurat pe 18 august 2007, la poalele muntelui Huaying din provincia chineza Sichuan. Concursul a avut loc cu ocazia  Qi Qiao Jie, Ziua Indragostitilor in China, care pica intotdeauna in cea de-a saptea zi din cea de-a saptea luna a anului chinezesc.

8. Pedeapsa capitala
Pe 2 august 2007, Majid Kavousifar si nepotul sau Hussein Kavousifar sunt spanzurati de o macara, in public, intr-un cartier din mijlocul Teheranului, capitala Iranului. Cei doi fusesera condamnati la moarte dupa ce s-a dovedit ca asasinasera un judecator care bagase in inchisoare mai multe zeci de reformisti si disidenti iranieni.

9. Barca de hartie
Intr-un moment de inspiratie sublima, trait in bucatarie dimineata, in timp ce isi bea laptele, artistul plastic german Frank Boelter s-a gandit sa construiasca o barca de hartie. O luna mai tarziu, la 23 august 2007, Boelter naviga tantos pe fluviul Elba, in dreptul orasului Lauenburg. Barca este fabricata din 175 de metri patrati de carton tetrapack (folosit la cutiile de lapte), cantareste 25 de kilograme si face parte din expozitia Bis ans Ende der Welt (Pana la capatul lumii).

10. Playstation 3… indubitabil
In cadrul Games Convention 2007, eveniment desfasurat in Germania, la Leipzig, compania japoneza Sony a avut o idee cam „maro“ de promovare a noii sale console Playstation 3. Toate toaletele de la standul producatorului au fost impanzite de PS3-uri amplasate in fata „tronului“, motiv pentru care, de voie, de nevoie, multa lume a simtit subit ca are o treaba mare de facut.

11. Un caine ecologist
Pe 7 iulie 2007, cantaretul american Cordozar Calvin Broadus Jr., cunoscut cu numele de scena Snoop Dogg (intre timp, a imbatranit si a renuntat la numele de mijloc, Doggy), a deschis printr-un superconcert, in nordul Germaniei, la Hamburg, Festivalul Live Earth. Acesta din urma (festivalul, adica) a fost organizat de fostul vicepresedinte american Al Gore, care, de vreo doi ani de zile incoace, este cel mai aprig dusman al incalzirii globale.

Foto: Reuters
 
Tag-uri: lume | evenimente | 2007