Prima pagină Timp Liber

Best Of (Decembrie)

Redactia Descopera.ro | 12.17.2007 | ● Vizualizări: 19
Best Of (Decembrie)     best of, decembrie + zoom
Galerie foto (1)

Vrei sa fii informat? Descopera in fiecare luna cele mai noi si mai atractive evenimente: carte, internet, film, tv, muzee.

CARTE

Un volum care restituie gastronomiei o dimensiune uitata: sensul religios. Savori sacre de Stéphanie Schwartzbrod ne amin­­teste ca bucataria  poate repre­zen­ta liniuta de unire intre suflet si trup. Car­tea e o antologie de rete­te uitate si o calatorie spirituala prin traditiile culi­nare si culturale ale celor trei mari religii mo­noteiste: mozaica, musulmana si crestina.

INTERNET

http://flavorpill.com/ este un foarte cinstit si bine construit teleobiectiv din Retea care focalizeaza zilnic asupra celor mai importante evenimente si stiri culturale din Chicago, Miami, New York, San Francisco, Los Angeles si Londra. Daca pe lista mai era si Parisul, chiar ca nu aveam nimic de cartit. Fiecare expozitie, concert sau spectacol beneficiaza de un scurt comentariu.

FILM

Pentru rolul din Secret Sunshine, actrita Jon Do-yeon a primit anul acesta, la Cannes, Marele Premiu de interpretare feminina. Filmul descrie aventura unei femei plecate sa-si refaca viata, dupa ce a fost parasita de sotul ei. In micul orasel Myriang, tanara inca nu realizeaza ca s-a indreptat catre un destin infinit mai crud decat cel pe care, deja, il experimentase.

TV

Nu demult, postul M6 a realizat o emisiune care i-a fascinat pe telespec­tatori: Zona interzisa: in inima unui proces. Cei de la M6 au patruns la Curtea de Justitie  din Bastia si au fil­mat dezba­terile unui proces rasuna­tor. |ncurajat de pofta de dreptate a cona­tionalilor sai, Canal A a lansat, pe 27 octombrie 2007, un post TV integral dedicat sistemului judiciar: Planète Justice.

MUZEE

La New York, expozitia I Am As You Will Be te intampina, la intrare, cu lucrarea lui Jenny Holzer, Lustmord Table: o insi­ruire de oseminte umane. Expozitia ali­niaza si alte 30 de celebre opere ale se­colului XX care exploreaza tema sche­le­tu­lui, de la craniul incrustat cu dia­man­te al lui Damien Hirst, la silu­eta mor­tuara bro­data din matase gri a lui Angelo Filomeno.

Tag-uri: best of | decembrie