Prima pagină Timp Liber

Web 0.2 Tips & Tricks

Gabriela Groza 03.09.2007 | ● Vizualizări: 123
Web 0.2 Tips & Tricks     Web 0.2 Tips & Tricks + zoom
Galerie foto (3)

Vezi cum poti trimite, usor, poze de 4000 de pixeli si cum poti vorbi gratuit de pe internet pe fix sau mobil!

Prelucrare online
Daca ii trimiti unui amic pe e-mail niste poze cu rezolutia de 3.000x4.000 de pixeli, treaba asta o sa dureze ceva, iar fara un program de vizualizare, omul va trebui sa deruleze serios ca sa le vada in totalitate. Pe site-ul www.dosize.com, insa, ele vor fi micsorate automat si trimise la o adresa de mail. Nu ai nevoie de cont. Dai clic pe „Do Begin!“ si incarci minimum 5 poze de pe computer. Daca vrei sa incarci mai multe, apesi pe „Five More“ mai jos. In dreapta apare mesajul „Uploading your images“. Dupa ce termina, esti intrebat ce marime vrei sa dai pozelor (4x6 inci, 5x7 inci sau 8x10 inci). Mai trebuie sa completezi numele si adresa de e-mail la care vrei sa trimiti pozele. Banal, nu?

Vorbesti gratuity
Ai acasa internet, casti si microfon? Atunci afla ca poti sa vorbesti cu oricine gratuit, timp de 10 minute, de pe PC pe telefonul fix sau mobil, scriind intr-un browser web www.gizmocall.com. OK, trebuie sa descarci si un program micut, care se instaleaza in cateva secunde si porneste automat cand accesezi site-ul. Nu trebuie sa-ti faci vreun cont. In caseta de sus introduci numarul de telefon respectand indexul tarii, de pilda +4 pentru Romania sau +1 pentru SUA. Nu se va auzi perfect, deoarece calitatea microfonului influenteaza mult rezultatele. Stresul e ca apelatul va vedea pe ecranul mobilului textul „withheld number“ si s-ar putea sa nu raspunda.

Consulta-ti agenda
Ti-ai uitat agenda acasa? Mare problema, pentru ca acolo aveai cateva contacte pe care nu ti le-ai trecut in mobil si cateva notite despre intalnirile din ziua respectiva. Rezolvarea e sa-ti transferi chestiile astea in PC sau, si mai bine, pe internet. Kiko exact asta face. E un calendar-agenda de contacte online. Iti faci un cont la www.kiko.com si incepi sa introduci datele pe care le mazgalesti de obicei in agenda. In pagina web iti apare calendarul, iar in casuta fiecarei zile poti nota chestiile importante, de genul „Intalnire la ora 14.00 cu Popescu“. Iti poti face public calendarul pentru amicii trecuti in agenda sau il poti trece pe privat din meniul „Sharing“ de sus.

foto: National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet