Prima pagină Timp Liber

TIPS & TRICKS WEB 2.0

Redactia Descopera.ro | 06.01.2007 | ● Vizualizări: 10

Ai un salariu bun, insa tot nu iti ajung banii? Vrei sa-ti faci un CV special intr-un timp record? Se poate online! In plus, le poti face ascultand muzica preferata!

Contabilul personal
Ai un salariu bunicel, dar nu te ajungi cu banii? Pe site-ul  Plan 2 Spend ( www.budget.10try.com ), ai ocazia sa afli de ce. Iti faci un cont si apoi introduci castigurile, taxele pe care le ai de platit lunar si cheltuielile zilnice. Automat, site-ul iti face un bilant de pe urma caruia rezulta o suma de cheltuit pe orice altceva. Acolo vei gasi o multime de categorii in care poti investi, de la auto si mancare, pana la costurile de intretinere a unui pet. Daca la sfarsitul lunii iesi pe minus, intreaba-ti partenera care tocmai si-a cumparat doua rochii si nu stiu cate parfumuri si aplica masuri de criza! Oare?

CV la minut
A-ti face un CV nu inseamna a sta ore intregi inva­tand cum sa lucrezi cu functii ascunse ale Word-ului. Pe site-ul Resolio (http://resolio.com), introduci datele si iti alegi, din tot felul de designuri intere­san­te, unul care sa te reprezinte. Dupa ce iti creezi contul, treci la com­pletarea datelor. Mai intai le intro­duci pe cele per­so­na­le, apoi informatiile care descriu experienta, nive­lul de educatie si competenta profesionala. In cele din urma, alegi dintre sutele de designuri, layout-uri si com­b­inatii de culori (poate cea mai grea etapa). Nu-ti mai ra­ma­ne decat sa imprimi CV-ul sau pur si simplu sa-l publici pe site ori pe blog. Da­ca ai toate datele, treaba asta dureaza maximum  20 de minute.

Muzica Internetului
Imagineaza-ti ca ai un hard disk plin cu sute de „giga“ de muzica MP3 pe gustul tau. Nu trebuie sa cumperi hardul si nici mii de CD-uri. Toate se afla pe Internet, pe site-ul SpoolFM (http://spool.fm). Iti creezi gratuit un cont si te trezesti logat automat. In partea de sus ai un player audio, iar imediat sub el e o fereastra de cautare a artistului sau a melodiei preferate. Jos sunt afisate rezultatele, iar in stanga poti sa „tragi“ pur si simplu cu mausul melodiile preferate pentru a alcatui un playlist. Calitatea audio nu e ca pe CD, dar e OK. La o cautare a cuvintelor „Depeche Mode“, am gasit peste 100 de melodii.