Home » Timp Liber » Tips & Tricks Web 2.0

Tips & Tricks Web 2.0

Descopera 09.06.2007
Tips & Tricks Web 2.0
Vezi cum iti poti face propriul joc video online ca sa te distrezi sau sa-l dai prietenilor, si asta fara sa fii un mare programator.

Fa-ti un joc!
Da, iti poti face propriul joc video online ca sa te distrezi sau sa-l dai prietenilor, si asta fara sa fii un mare programator. Din cateva clicuri pe www.mygame.com se rezolva. Iti faci rapid un cont, apoi incarci o poza cu tine sau, de ce nu, cu seful ori vreun coleg si incepe aventura. Trebuie sa alegi un tip de joc si sunt foarte multe variante. Eu am incer­cat unul la care jucatorul facea puncte daca reusea sa-mi bage degetele in ochi. Toate sunt suficient de amuzante ca sa „distruga“ o zi foarte buna de munca la birou. Dupa ce alegi jocul, site-ul te lasa sa potri­vesti poza astfel incat sa se nimereasca la fix in scenariu. In maximum cinci minute, ai terminat de creat jocul.

Wallpaper pe mobil in trei pasi
Nu-ti plac wallpaper-urile din mobil? Nici pozele facute cu camera nu-ti convin? OK, daca esti chiar atat de mofturos, solutia e sa intri pe site-ul www.mobopic.com. Nu trebuie sa-ti faci cont si nici sa-ti declari colegii de armata. De cum ai accesat site-ul, esti invitat sa incarci poza dorita, de pe inter­net sau de pe computer. Nu trebuie sa fie mai mare de 2MB. Apoi apare o fereastra in care trebuie sa alegi brandul si modelul mobilului tau. Micsorezi ima­ginea astfel incat sa incapa intr-un cadru ce reprezinta exact conturul ecranului telefonului. Apesi butonul de mai jos, moboPic it!, si gata. Mai ramane sa-l descarci direct in telefon sau pe computer.

Salveaza filmele!
Nu te enerveaza la culme ca ai gasit niste clipuri video extraordinare pe YouTube sau pe alte site-uri care permit streaming-ul (redarea video online) si n-ai avut cum sa le descarci ca sa le pastrezi? S-a terminat cu frustrarile. Intra pe site-ul http://vconvert.net. Va aparea o fereastra in care trebuie sa introduci adresa web directa catre clipul respectiv. Mai jos, alegi formatul in care vrei sa fie salvat filmul. Exista variante pentru toate gusturile, de pilda WMV pentru Windows Media Player, MOV care se deschide cu playerul Quicktime si chiar formatul MP4 numai bun de incarcat in playerul iPod sau miniconsola de jocuri PSP. Procesul dureaza totusi cateva minute bune.