Prima pagină Timp Liber

Hot Sites (aprilie)

Redactia Descopera.ro | 07.18.2006 | ● Vizualizări: 23

Vezi cum niste necunoscatori au facut o "agentie" de turism si de ce politicienii americani nu rateaza nicio ocazie sa rada pana nu mai pot.

Deliciile vagante ale diletantismului
World66.com este un site dedicat calatoriilor. Nimic special in asta, astfel de locatii in Retea exista cu miile. Ce-l face totusi extrem de atragator pe W66 este faptul ca a fost realizat in exclusivitate de nespecialisti. Daca ar fi sa rafinam aceasta ultima notiune, am spune ca ea ii denumeste pe calatorii care platesc ca sa calatoreasca, nu pe aceia care sunt platiti s-o faca. Riscurile unei asemenea aventuri stau, desigur, in ciudatenia optiunilor, intotdeauna apasat subiective (iata, pentru Romania ni se recomanda ca puncte de neocolit Bucurestii, Tulcea, Constanta, Clujul si... Ceptura!). Scrise de voiajori de ocazie (ca dumneavoastra sau ca mine), articolele stranse si updatate pana in prezent au ajuns la cifra de 100.000 si vizeaza circa 36.000 de destinatii.

Comici vestiti ai ecranului politic
Cu rare exceptii, rasul politic sau inspirat de politica pare sa fi disparut din cotidianul nostru. Ba de plictiseala, ba pentru ca simt cu adevarat nevoia sa se hlizeasca, americanii rad tinandu-se de burta in fata paginii http://politicalhumor.about.com, un loc unde "political" inseamna, cu precadere, Bush, Condoleezza, Dick Cheney, Arnie Schwarzenegger. Mai apar si cativa democrati cu poalele in brau, dar asta in paginile de arheologie ale site-ului.

Cum se fac lucrurile, cand se fac?
Intr-un limbaj accesibil si preocupat de claritate, site-ul www.madehow.com explica si detaliaza procesele de fabricatie ale unei uriase game de produse, mergand de la maruntele realizari cotidiene din fiece casa (paine, prajituri, popcorn), pana la echipamente electronice complicate sau la masini grele (DVD player, submarin nuclear, frigider, carte de credit etc.). Site-ul ofera descrieri pas cu pas ale procesului de manufacturare, insotite de ilustratii si de diagrame. Fiecare produs este plasat in contextul epocii in care a fost inventat, ne sunt dezvaluite modul de functionare, numele inventatorului, materialele utilizate, aplicatiile, produsele noi pe care le-a generat, dar si viitoare cai de dezvoltare.